Najdi forum

Spostovani.  Postala bom srečna babica dvojčkoma. Moja snaha ima rok konec junija. Je v 30 tednu nosecnosti. Dvojčka naj bi bila velika ; fantek 3.400 g, deklica 3.300 g. ??

Meni se zdi, da so se zmotili pri teži.  Pred 14 meseci je rodila fantka, ki je imel 4.500 g. Vnuček je zdrav in zelo  razigran. Ali je mozno, da sta dvojcka  že sedaj tako velika ?

Njena ginekologinja vztraja pri vaginalnem porodu. Mislim, da bi bilo bolje za mamico , da bi opravili carski rez. Skrbi me za snaho in dvojcka..

Hvala za odgovor.

Zaskrbljena babica

Odgovor na objavo uporabnika
Saša306, 24.04.2025 ob 17:21

Spostovani.  Postala bom srečna babica dvojčkoma. Moja snaha ima rok konec junija. Je v 30 tednu nosecnosti. Dvojčka naj bi bila velika ; fantek 3.400 g, deklica 3.300 g. ??

Meni se zdi, da so se zmotili pri teži.  Pred 14 meseci je rodila fantka, ki je imel 4.500 g. Vnuček je zdrav in zelo  razigran. Ali je mozno, da sta dvojcka  že sedaj tako velika ?

Njena ginekologinja vztraja pri vaginalnem porodu. Mislim, da bi bilo bolje za mamico , da bi opravili carski rez. Skrbi me za snaho in dvojcka..

Hvala za odgovor.

Zaskrbljena babica

Omenjene teže so res previsoke za dvojčka v 30 tednu, nekje se skriva napaka.

Vaginalen porod dvojčkov je varen in možen, če so izpolnjeni določeni pogoji, kar seveda presodi porodničar.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close