Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza dvojčici in ms

dvojčici in ms

Imam sestro dvojčico, tri leta imava obe potrjeno diagnozo ms, ali je tudi pri vas kateremu koli v družini poznano da bi imela ms brata, sestri ali celo dvijčici? Zanimivo je da imava obe enake težave pri zagonih, pri jemanju zdravil pri infuzijah medrola in tudi pri zdravljenju z citostatiki. Nikoli pa se na srečo ni zgodilo , da bi imeli zagon istočasno.

To pa je res zanimivo, da sta obe dobile MS…

Jaz poznam dve sestri,obe imata MS. Razlike med njima je 4 leta,diagnozo so jima postavili v istem letu.

lp mojca*

Ali sta enojajčni dvojčici?Verjetnost je sigurno pri teh večja.

sva enojajčni dvojčici

Povej, ali živita skupaj. Sta imeli kak stresni dogodek?
Hvala.

ne živiva skupaj sva pa zelo navezani ena na drugo. Skupaj sva hodili v šolo, skupaj v službo zdaj pa ko sva obe doma se morava videti vsak dan. Skratka ne moreva ena brez druge. Dobro je to da sva narazen 13 km.Stresa pa nisva doživeli nobena nič posebnega. Obe imava urejeni družini, vsaka dva otroka, zelo razumevajočega moža, sktatka prijetno družinsko življenje.

🙂
Mene pa zanima s kolikimi leti ste dobila MS. Pred tremi leti, mi ne pove dovolj. Pa tudi koliko sta stari tisti dvojcici, ki jih tudi poznate, ki sta dobili istocasno diagnozo kot Vi.
Najlepsa hvala.
LP

New Report

Close