Najdi forum

Dvodnevna prečiščevalna dieta

Pozdravljeni!

Stara sem 17 let. Zelo me moti napihnjenost, če jem zvečer in se mi hrana seveda ne prebavi dobro (slaba prebava), kar čutim še drug dan. Zanima me ali mi priporočate prečiščevalno dieto za 2 dni, preden grem na morje, saj ne bi bila rada imela trebuha kot balon? V zadnjem času cca. 3 tedne se kljub zdravi prehrani in gibanju v zadnjem pol letu, prehranjujem s precej sladkarijami (4 na teden), čevapčiči. Tudi zaradi tega bi rada naredila prečiščevalno dieto in prešla nazaj na bolj zdravo prehrano. Sem precej suha. Bi pa pila samo vodo, donat in zeleni čaj, da se telo ‘dobro’ prečisti. Kaj mi svetujete in ali bi to lahko kako slabo vplivalo na moje telo?

Lp, karen

Imaš mogoče problem z kakimi bakterijami v črevesju? Kandida?
Kaj pa ješ zvečer ?

Lp

Dvakrat sem bila pri zdravnici, rekla mi je naj pijem donat, veliko vode, jogurt in jem žitarice ter sadje. Predpisala mi je sirup in svečke.
Zvečer jem ovsene kosmiče z jogurtom, sir z žitnimi ploščicami, riževi vaflji. Občasno v precej velikih količinah. Sladkarij ne jem pogosto, kot sem napisala, predvsem pa ne zvečer. Kruha, krompirja ne jem. Hitre hrane kot so pica, burek tudi ne uživam, saj mi to niti ni všeč.

Zanima me, če bi mogoče poznali odgovor ali lahko velike količine hrane, kar zdrave hrane (tudi naenkrat)( še enkrat kot so dnevne potrebe), kako slabo vpliva na telo/prebavo, čeprav se ne zrediš?

lp

Mnenja so si nasprotujoča… Zdaj se pa odloči a ješ to ali ne ješ.

Drugače pa velika količina hidratov na enkrat lahko povzroči napihnjenost in tudi drisko. Glede na to, da ješ kompleksne hidrate je napihnjenost zelo verjetna, se pa blato bistveno lažje izloča.

Lp

Jaz sem imel prečiščevalno dieto lani, pil sem zelene sokove, zjutraj pa tudi glino v prahu. (Verjetno bi moral jemati tudi dodatke, kot so minerali, vitamimi – ampak nisem).

Imel sem 2 dni driske pa še prehlad se me je lotil. Simptomi čiščenja telesa. Ampak še tisti teden se je vse uredilo.

Od takrat nisem več imel čiščenja kot čiščenje, glino in zelene sokove pa še vseeno pijem. Samo da gline ne redno, ampak imam vmes nekaj pavze za boljši učinek. Če bom imel v prihodnosti spet čiščenje, bom vključil tudi dodatke, ker se mi zdi da so pomembni.

Lp, Mitja

New Report

Close