Najdi forum

Dvigovanje bremen

Sem v 21.tednu nosecnosti, na sprehodu sem pomagala prijatelju malo prenesti vozicek z dvoletnikom, ko ni slo zaradi slabega terena. Ali me mora skrbeti zaradi tega dvigovanja? Drugace skrbim, da ne dvigujem nic tezkega. Hvala ze vnaprej, ker me precej skrbi.

Odgovor na objavo uporabnika
Nosecnica150, 31.12.2025 ob 13:40

Sem v 21.tednu nosecnosti, na sprehodu sem pomagala prijatelju malo prenesti vozicek z dvoletnikom, ko ni slo zaradi slabega terena. Ali me mora skrbeti zaradi tega dvigovanja? Drugace skrbim, da ne dvigujem nic tezkega. Hvala ze vnaprej, ker me precej skrbi.

Absolutno ne! Dvigovanje bremen ne povzroči splava ali prezgodnjega poroda.

Ker pa lahko povzroči bolečine v hrbtenici ali medeničnem obroču ter težave z zadrževanjem urina priporočamo, da se težjim bremenom izogibate oz. dviguje čim bolj pravilno. A nobena nosečnica se dvigovanju ne more čisto izogniti in to tudi ni nujno.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close