Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina dviganje roke – bolečina

dviganje roke – bolečina

Spoštovani dr. Kersnik!

Stara sem 32 let. Pred kratkim sem opazila malo nenavadno bolečino v desni roki. Opazila sem jo, ko sem po dolgem času spet malo vzela v roke uteži (2kg). Če skušam roko z utežjo dvigniti zravnano v odročenje, se bolečina pojavi, malo preden dosežem pravi kot s telesom, nato narašča, dokler ne pridem z roko nad glavo, ko je roka nad glavo ne boli več. Bolečina je prilično močna in se moram zelo potruditi, če hočem roko dvigniti do konca. Pojavi se približno na sredini med komolcem in ramenom. Z levo roko utež brez vsakih težav dvignem na enak način.

V vsakdanjiku te bolečine običajno ne čutim, včasih se pojavi čuden občutek, kot da bi bila roka nekako težka. Včasih pa se pojavi med spanjem, ko ležem na desni bok.

Kaj bi to lahko bilo? Je kaj narobe? Bi bil potreben pregled? Prosim vas za vaše mnenje.

Najlepša hvala!

Spoštovani!

Vaš opis kaže na verjetno poškodbo katere od mišic in/ali kit ramenskega obroča, ali vsaj ventej zaradi pretirane enostranske rabe. Nekoliko omilite vadbo. Drugega trenutno praktičo ni potrebno ukreniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close