Dvigalo za invalide
Moj oče je na invalidskem vozičku. Živi pa v prvem nadstropju stanovanjske hiše. Zanima me, če se kdo ukvarja z reševanjem takih problemov. Ne predstavljam si, kako bi ta problem rešili in nikogar ne poznam, ki bi se s tem ukvarjal, zato bi potrebovala vašo pomoč. Mogoče se lahko naredi enostavno dvigalo zunaj, ki bi povezovalo balkon? Ali pa bi bila rešitev nekakšen tekoči trak po stopnicah?
Se je kdo že ukvarjal s tem problemom oz. poznate koga, ki bi nam lahko pomagal?
Očeta bi večkrat peljali iz hiše, če ne bi bilo tako zelo težko ga spraviti v pritličje, sami pa tega ne znamo rešiti.
Hvala za pomoč!!
Hoj Lana!
Najbolj verodostojne informacije bos lahko dobila na Zvezi paraplegikov, mislim da je na Stihovi ul, Ljubljana (imajo tudi telefon! ), kjer zelo dobro poznajo tovrstno problematiko. S tem problemom se je ukvarjalo ze vec izvajalcev in so tudi med njimi nekateri bolj ali manj solidni , tako glede cene kakor glede idejne resitve in kvalitete izdelave…
Povprasaj tja, kjer imajo s tovrstnimi problemi najvec izkusenj. Zelim ti, da uspesno resie problem in LP!
V zadnjem nedeljskem dnevniku je napisana zgodba o družini,kjer sta oba starša po nesreči ostala na invalidksem vozičku. Oče družine se je ogromno ukvarjal z njihovim dvigalom in je zraven pripisano, da je vse živo probal, tako, da je na koncu dobil dvigalo za tretjino cene. Pravi, da izvajalci radi služijo na nesreči drugih. Omenjeno je še, da bo odslej tudi drugim invalidom poskušal pomagati do cenejših dvigal. Pokliči na nedeljski dnevnik gospo Majdo, ne vem točno se mi zdi, da se Lampič piše, sicer pa reci avtorico člankov “iskrice v očeh”. sigurno ti bo dala njihov telefon!
Srečno!
V naši vasi, to je v Stari Sušici imamo dva podjetnika, podjetje SEC Elektronic in Dvigalo, podjetnika sta Samsa Milan in Dolgan Franc. Sta priznana strokovnjaka in dobitnika ustreznih certifikatov in se skupaj ukvarjata z izdelavo raznih dvigal, mislim, da so imeli tudi že primer ko so reševali situacijo invalidni osebi. Če se zanimate, lahko pogledate v imenik ali mi pišete in jih bom povprašala, upam, da vam bodo lahko pomagali.