Najdi forum

dvig dlesni

Pozdravljeni!
Že dve leti nosim fiksni aparat in zaradi oteženega in nepravilnega ščetkanja se mi je na zgornji trojki dvignila dlesen(odmaknila). Ortodontinja mi je naročila naj grem k zobozdravnici, da mi zob zalije. Ko sem bila pri zobozdravniku, mi je le nekaj brusila in nato dejala, da tega ne more narediti zaradi breketov. Kaj to pomeni?
Ali mi lahko izpade zob? Ali se da to kako popraviti, da se ne bi videlo in ali se mi bo dlesen zarastla nazaj? Sram me je in imam grozen občutek.

Spoštovana Solza,

očitno zobozdravnica ni uspela na zobu z nosilcem (breketom) narediti željenega (ne vem pa kakšno zalitje sta imeli v mislih). Kakršnikoli posegi na zobeh z nosilci so težavni in velikokrat težko izvedljivi, ker ne moremo kakovostno izvesti vseh postopkov, ki so potrebni.
Zob pa vam tako hitro še ne bo izpadel….Zaenkrat je prišlo do odmika dlesni zaradi kroničnega draženja, kar pomeni, da je najprej potrebno odpraviti vzrok (natančno in pravilno čiščenje zoba), šele nato se ukvarjati s posledicami.

Pozdravljeni!
Ali je možno, da se mi dlesen zaraste nazaj? Ali pri tem pomagajo kakšna mazila iz lekarne?
Hvala za odgovor

Spoštovana Solza,

če bo draženje prenehalo, se bo umirilo tudi vnetje, posledično pa se dlesen popravila. Nemogoče pa je napovedati, ali se po povsem povrnila na prvotni nivo.

New Report

Close