Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dvig brez podpore glavice

Dvig brez podpore glavice

Pozdravljeni,

danes je moja 2 meseca in 14 dni stara dojenčica ležala na hrbtu v obposteljni posteljici in si potisnila celo roko v usta, nato je začela bruhati (skupno je izbruhala cca 2-3 dcl). Jaz sem bila med tem v postelji in sem jo v paniki, da se ne bi zadušila, nerodno dvignila, brez, da bi ji podprla glavico. Glavico sem.pdoprla šele nekje na sredini dviga in jo nato dala preko rame, kot pri podiranju kupčka. Glavica ji ob tem.ni omahnila nazak, je pa nekoliko zaostala za rameni. Vem, da bi bilo boljse, da bi dojenčico le prevalila na bok, ampak sem v paniki narobe reagirala. Sedaj me skrbi, da ji je ta poteg navzgor zelo škodoval. Sicer že dobro pase kravice, cca 10 min naenkrat, dvigne se na podlakti in dvigne prsni kos od podlage.

Hvala

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Dobro ste sami razčlenili, kako bi morali delovati, ampak verjemite, da se prav nič hudega ni zgodilo, ko ste jo hitro in učinkovito dvignili (ter s tem preprečili morebitno inspiracijo izbruhanine), pa čeprav ji je glavica malce zaostala za rameni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close