Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Dve vprašanji

Dve vprašanji

Spoštovani!

Torej prvo vprašanje:
Se mi zdi, da se me malce prijemlje prehlad, namreč malo me boli grlo, počutim se drugače dobro, vročine nimam. Ali lahko vzamem lekadol (prašek, ki se raztopi v vodi), čeprav grem zvečer na en družabni dogodek, kjer bom sigurno spila nekaj alkohola?
Drugo vprašanje:
Kaj bi bilo tole – velikokrat se mi po tusiranju z bolj toplo vodo ali po daljšem namakanju v banji pojavijo takšni rdeči fleki oz bolj kot nekakšne drobne pikice. Pojavijo se mi samo po rokah, po dekolteju (tukaj me tudi srbi) in po zgornjem delu hrbta. Po nekje pol ure popolnoma izginejo. Očitno imam na nekaj občutljivo kožo, ampak zakaj se to potem ne pojavi vedno? Ali grem zaradi te občutljivosti kože lahko v savno?

Najlepša hvala in lep vikend Vam želim!

Od enega lekadola vam ne bo hudega, sam ne recite, da sem vam svetoval alkohol 🙂
Tiste pikice ozirom rdečina je najbrž res občutljivost kože, lahko tudi samo na temperaturo. Takole na oko ne vidim razloga, da ne bi smela v savno, samo ne takoj po alkoholnem družabnem dogodku :-))))
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Dogovorjeno 🙂

Pa hvala lepa za tako hiter odgovor!
Lep pozdrav!

No, pa zopet lepo pozdravljeni!

Moj problem se navezuje na drugo vprašanje mojega prvega pisanja, torej na te kožne izpuščaje, za katere sem mislila, da jih ponavadi povzroča topla voda. Zadnje čase pa ugotavljam, da se mi pojavljajo po tem, ko sem športno aktivna, ko se torej prepotim. Pa še to ponavadi samo takrat, ko telovadim doma. Trenutno sem ravno s sobnega kolesa in sem vsa rdeča – sploh ne vem kako naj Vam opišem moj trenutni izgled kože…niso izpuščaji, vse je lepo na koži, kot bi nekdo povezal ogromno drobnih pikic med sabo, kot nekakšna koprivnica…predvsem po rokah, po dekolteju in hrbtu…tako hudo kot je danes, še ni bilo…srbi me niti ne, mogoče samo sem ter tja.
Kaj bi to bilo? Do zdaj alergična nisem bila na nič (alergološke teste sem opravila dve leti nazaj na Golniku), razen poleti na sonce (ali sol?), pa še to ne vsako leto.
Ta ”pojav”običajno izgine prej kot v eni uri in niti ni moteče, mogoče je koža na otip bolj topla kot običajno, danes me je pa zaskrbelo, da v ozadju ni kaj resnejšega.

Že vnaprej sem Vam hvaležna za odgovor!

Aja, stara sem pa 25 let.

Pozdravljeni spet!
Lahko bi šlo za pojav, ko porast temperature sproži pojav koprivnice (kot je npr pri vadbi, lahko tudi pod vročim tušem, tudi čustva oz napetost lahko prispevajo k temu pojavu pa še kaj…)
To se mi zdi najverjetnejša razlaga in v napisanem ne najdem kakšnih bolj verjetnih alarmantnih znakov.
Aja, zadevo je možno omiliti z uporabo zdravil proti alergijam (antihistaminiki).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close