Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dve vprašanji

dve vprašanji

Spoštovani!
Hčerka je stara mesec dni. Zaenkrat še spi v zibelki z nekoliko privzdignjeno vzmetnico ker občasno poliva. Brala sem, da dojenčku naj ne damo pod glavo vzglavnika, zanima pa me ali lahko ima pod glavo zloženo pleničko (ravno zaradi polivanja) ali ne (zaradi vratu, hrbtenice,…). Zaradi pleničke je glavica sicer malo privzdignjena, pa vseeno.
Ima mozoljčke po obrazu, lasišču in prsih (mislim, da se jim reče neonatalni mozoljčki). Vsako jutro ji s kamilcami umijem telo in obraz, pa tudi lasišče in ga prečešem. Zanima me ali naj ji potem ko ji z mandljevim oljem namažem telo, namažem tudi obraz?
Najlepša hvala za odgovor!

P.s.: Zelo sem bila vesela, ko sem videla, da se je forumu priključila pediatrija. Mamice se kar bolje počutimo, ko vemo, da lahko vsak trenutek povprašamo strokovnjaka za nasvet in mnenje.

Spoštovana Taja,
ne priporočamo, da se podloži vzmetnica na zgornjem delu, pač pa, da podložimo sprednje noge postelje, tako da je ležišče še vedno ravno, pa privzdignjeno za 30 stopinj.

Pod glavico lahko zložite tetra pleničko, zloženo na 4 pole, to ne bo nič narobe. Samo pazite, da je ne povleče nase in si zakrije noska ali ustec.

Obraz lahko namažete tudi s hladilno kremo, ki ima odlično sestavo, lahko pa zelo na tanko tudi z mandljevim ali še bolje z olivnim oljem.

Obilo užitkov z novo Zemljanko,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close