Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Dva različna zdravniška mnenja

Dva različna zdravniška mnenja

Pozdravljeni,

precej dolgo že imam težave s želodcem: ponavljajoči se gastritisi, hiatalna kila, GERB, hudi napadi kisline ter bolečine za prsnico. Dolgoletno jemanje zaviralcev črpalke je pred leti povzročilo fundično polipozo želodca. Polipi so bili veliki do 2 cm. V zadnjem letu so mi le te večkrat odstranjevali, povsem ukinili zaviralce protonske črpalke-sedaj sem na Ranitalu brez prekinitve že eno leto in to na precej velikih dozah. Polipi naj bi bili v regresiji in se nahajajo samo še v zgornjem delu želodca. Težave s kislino ostajajo. Sem na redni obravnavi v bolnišnici – vsake pol leta.
Vmes sem obiskala drugega zdravnika (v smislu drugega mnenja), ki mi je opravil preiskave. Le ta meni, da odstranjevanje polipov ni bilo potrebno, uvedel bi mi nazaj zaviralce protonske črpalke (ki nikoli niso bili pri meni uspešni). Pravi, da sem idelani kandidat za laparoskopsko fundoplikacijo in mi svetuje naj opravim manometrijo in pHmetrijo.
In sedaj sem v resnični dilemi kateremu zdravljenju naj zaupam, saj gre za dva različna pristopa in čisto različna mneja. Naj povem še, da prvi zdravnik nad operacijo hiatalne kile ni navdušen, saj naj bi bili rezultati zelo različni in pogosto slabi.
In sedaj res ne vem, katera smer je prava.
Lepo prosim za pomoč!

Hvala!
BB

Vem, da je stran namenjena zdravniškemu nasvetu, ampak jaz sem si težave s kislino odpravila z pitjem orehovega olja na tešče po eno žličko (seveda sem bila prej na vseh preizkavah imela sem bakterijo HP ki smo jo pozdravili samo pekočina je ostala kljub jemanju Lanzula).Po 14-dnevni kuri pitja olja pa me ne peče več, pa sem imela težave tri leta.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

Spoštovani!

Ni mogoče svetovati. Verjetno je prvi gastroenterolog, drugi pa kirurg, ki operira kile…?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani,

oba sta gastroenterologa….

Lep pozdrav,
Britta

Spoštovani!

Tudi ob tem nimam odgovora. Če imate res nevzdržen težave in zdralvjenja niso učinkovita, potem morda res pride v poštev poseg. Sam se vedno nagibam bolj k konzervativnim oblikam. Vsak poseg ima vedno vsaj majehn delež možnih neželenih zapletov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni Dilema

Tudi jaz imam malce težave z želodcem, ki imam tudi hietalno kilo in moj gastroenterolog mi je povedal, da imam pač to srečo, da ni kila blizu zapiralk tako, da se ne morejo vkleščiti nekaj takšnega mi je povedal. Če ste pa vi na tako velikih dozah glede Ranitala me pa samo nekaj zanima. Ali vam je vaš gastroenterolog kdaj predpisal zdravila za želodec Controloc 20mg. ? Jaz imam ta zsdravila in če mi je slučajno slabo v želodcu ali bilo kaj vzemem eno tabletko po potrebi in potem je kar nekaj časa mir z želodcem. Tudi jaz sem imela rahel Gastritis ampak na srečo nisem imela kot vi tako hude težave. Hmmm glede operacije je pa tako. Jaz bi se odločila v skrajni sili za operativni poseg. Npr., če bi se mi kila vkleščila, ki mi je povedal gastroenterolog, da to zna zelo boleti in da bi bila nujna operacija. Drugače pa rajši ne tikajte, jaz dam kar prav našemu dr. Kersniku. Vaša je pa odločitev. Če zdravnik trdi, da bo po operaciji dobro zakaj pa ne, greste na operacijo in konec komedije. To je samo moje mnenje odločitev je samo izključno pri vas.
Lep pozdrav pa veliko zdravja vam želim

Pozdravljeni Enna,

hvala za mnenje. Na Controlcu sem bila pred nastankom polipov. Na žalost imam tako hudo povečano kislino, da sem imela zelo visoke doze le tega več kot dve leti.Poleg kisline, pogosto bruham in ne prenašam kar nekaj vrst hrane. Rezultat je polipoza želodca. S ukinitvijo Controla so se polipi pričeli manjšati, vse večje od 2cm so odrezali. Tako, da Controloc odpade.

dr.Kersnik mi je pravzaprav zelo pomagal, saj sem se odločila, da ostanem pri prvem zdravniku in zaenkrat na bolj konzervativnih oblikah zdravljenja. Mi je le ta tudi sam povedal, da je razmišljal tudi on o operativnem posegu.

Lp

New Report

Close