Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja dva otroka-dojenje starejšega?

dva otroka-dojenje starejšega?

imam dve punčki; prva je stara 19 mesecev in druga 3 mesece…moj problem je dojenje druge. Dojim obe… vendar me to vedno bolj obremenjuje; počutim se grozno.

Starejša hči me izkorišča in se želi kar naprej dojiti, če ne dobi se prične histerično dreti vreščati (zgodi se celo da, ostane brez zraka) postane neznosna to lahko traja tudi ura ali dve dokler seveda ne popustim in jo dojim. Tega ne odobravam več( ker menim, da je malček star 19 mesecev že skoraj mali človek in ima dovolj močne zobe da bi jedel ostalo prehrano) vendar sem primorana… KAJ NAJ STORIM POMAGAJTE MI PROSIM

Če je zate dojenje v tandemu ubijajoče in utrudljivo boš najverjetneje primorana končati dojenje obeh.Če bi bila na tvojem mestu,bi najprej poskusila dojiti drugo punčko naskrivaj (po tvojem opisu se mi zdi,da se starejša počuti ogroženo in zato se vede ljubosumno), starejše nekako ne bi odrivala,kajti posledice lahko nosi mlajša hči,ko bo starejša ljubosumje izkazovala njej.Ali pa še potrpi 2 meseca in prenehaj z dojenjem,čeprav sem tudi sama velika zagovornica dojenja,mislim da so včasih poti mam zelo strme in ravno zaradi tega imamo mame pravico do kakšne bližnice.Sicer pa velja : “Mama ve…” Zaupaj svoji presoji.

New Report

Close