Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja dva avtomobila, boniteta

dva avtomobila, boniteta

Pozdravljeni,

po očetu sem podedovala avtomobil in s tem 50 % bonifikacijo.Ker sama nimam tolikšne, bi pri zavarovanju uveljavljala le-te kupončke.
Očetov avto je zavarovan do 28.2., po opravljenem tehničnem pregledu ga nameravam prodati.Sama imam zavarovanje za svoj avtomobil do 5.3.04

Kakšen je potek oz., vkolikor imam kupca za očetov avto, kako zavarujem avtomobil- ali se mi pri prodaji boniteta lahko prenese na moj avto oz. ali naj raje prenesem boniteto direktno na svoj avto, očetovega pa registritram kakor ” na novo”. Ne bi rada plačevala dvakrat oz. ostala brez popusta pri svojem avtu vnaprej.

Kaj mi svetujete, kako naj stvar izpeljem, da bo najbolje.

Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem.

Lp.

Ne vidim razloga zakaj bi očetov avto na novozavarovala,saj pravite da ga želite prodati, saj se zavarovanje ne prenese na novega kupca.
In zavarovanje vam velja še 30 dni po poteku zavarovanja. (do 29.03.04)

Za prenos bonusa na vas boste potrebovali odjavljeno prometno dovoljenje vozila vašega očeta in njegovo zavarovalno polico.
Na podlagi teh dokumentov pa boste lahko ob podaljšanju zavarovanju vašega vozila zaprosili za prenos bonusa.
Obnovitev Avtomobilskega zavarovanja lahko sklenete 30 dni pred oz. 30 dni po poteku izteka zavarovanja.

l.p.

New Report

Close