Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje DUševno propadam, pomoč rabim

DUševno propadam, pomoč rabim

TOrej moje težave se vlečejo že vrsto let. Imam panične napade debelosti.
Po vsakem obroku moram iti bruhat saj se mi drugače nalaga maščoba pod tkovo in se debelim. Vsi okoli mene so mnenja da imam anoreksijo oz. bulimijo.
Doma ne morem več bruhati, kajti starši so me našli na wcju ko sem bruhala in me skorajda poslali na opazovanje. Vem da je psihiatrija edina rešitev, vendar tako ne morem več. Nočem biti ožigosana vse življenje s psihiatrično bolnico in obenem ,me je strah, da bom kmalu pristala v bolnici.

Nimam moči, ne morem se izkopati iz težav.

Živim na obrobju Celja, a obstaja kje kakšna dobra duša za pogovor, kajti ne morem nehati bruhati.

Imam tudi razne privide itd. In vsi moški me zapustijo. A je psihiatrična bolnica res zadnja rešitev??????

Imam pa 46 kilogramov, res se mi vidijo rebra vendar samam mislim da sem predebela.

Pozdravljeni,

Žal vam ne morem reči, da bolnica ni ena od opcij zdravljenja vaše bolezni, ker je. Svetujem pa vam, da se najprej obrnete na Žensko svetovalnico: 01 434 72 61, kjer se tudi ukavarjajo z motnjami hranjenja in vam bodo znali svetovati tudi na koga bi se lahko obrnila v vašem domačem kraju.
Svetujem vam, da svojo težavo vzamete resno in si dovolite, da vam ljudje pomagajo. Vaši starši so zaskrbljeni z razlogom in verjamem, da vam bodo lahko v veliko pomoč, ko se boste odločila za zdravljenje.

lepo vas pozdravljam, Tanja

Jaz imam isto težo (no 2 kg imam več) kot ti pa se normalno prehranjujem zato z bulomijo ne boš nič dosegla samo propadala boš vedno bolj. Pa začni ceniti sebe in svoje telo.

DRAGA CELJANKA!
Bila sem v istem “šmornu” kot si ti. Eno leto sem se prepričevala, da z mano ni nič narobe, da lahko sama rešim ta problemček..da pač ne jem oz.bruham zato, da se ne zredim..
Pa ni tako. Problemček je PROBLEM, OGROMEN IN RESEN!!! Moj nasvet: poišči pomoč. Sama tega ne boš rešila, verjemi. To je očitno skozi tvoje besede. Ne misli, da te bo zaznamovalo! Obratno, spoznala boš enkratne ljudi, z enakimi problemi, kot jih imaš sama, ki jih ne moreš spoznati nikjer!!! Nikjer, prisežem! Zavedaj se tega, da ima večina ljudi kakšen problem, pa ga ne rešujejo, ga odrivajo, mogoče si to lahko privoščijo, ti pa si ne moreš. zato ga zagrabi, takoj danes pokliči ali pojdi osebno nekam, kjer se s tem ukvarjajo. Za Celje ne vem, jaz sem hodila najprej 2 leti k psihiatru, pa še 2 leti na skupino. Pa sem se izvlekla. Sama se ne bi nikoli.
Tako pa sem uspela končati študij, sem diplomirala, obdržala fanta, ki me ima najrajš na svetu in vse to samo zato, ker sem poiskala pomoč. Verjemi mi, ponosna boš na to, da se zdraviš in vsi tisti, ki si ne najdejo pomoči, se ti bodo smilili.
Vedeti pa moraš eno: tudi ko boš dobra, si sao zdravljena in ne ozdravljena. Se zgodi, ko sem na tleh, da najdem uteho v hrani-oz. nehranjenju. Ampak vse se da!
Pogumno Celjanka. Boš videla, kako bo postalo spet vse lepo in ne boš imela 23 ur na dan samo hrano v glavi… zdaj gre vse mimo tebe! vse! javi se, ampak šele, ko najdeš pomoč. POGOVOR S PRIJATELJICO NE POMAGA!!!!

Ve imate tezave s hrano, jaz pa z raznimi strahovi iz otrostva, ki so postali del mene in se jih kar ne morem otrest, sem zelo nagnjena k temu da pustim da drugi vplivajo name…to pa zato ker sem se skozi pretvarjala, ugajala drugim, sebe pa tunkala in tako sem izgubila stik sama s sabo. 3 mesece hodim k psihiatru, malo bolje je, en bioenergetik mi je podrl nekaj blokad, a boj se nadaljuej…bitka sama s sabo, in verjamem da bomo uspele. ZATE NAJPOMEMBNEJSA OSEBA NA SVETU SI SAMO TI.

Zdravljenje v psihiatrični bolnišnici ni nobena sramota. Je bolnišnica kot vsaka druga. Zdravljenje v Vojniku ne bo uničilo in ožigosalo vaše spoštovane osebnosti. Zdravniško osebje tam se spoštljivo vede do bolnic. Prav nobeni predsodki niso potrebni. Našli si boste prijateljice, ki vas bodo razumele. Tudi psihična bolezen je kakor kakršnakoli bolezen. Ni se je potrebno sramovati. Norcev ni. Tudi vi niste nori. Potrebni ste le pomoči, nežne in prijazne pomoči.

New Report

Close