Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Dušenje ponoči

Dušenje ponoči

Pozdravljeni. 6 mesecev me že duši tišči v prsih samo ponoči če ležim sede in stoje me ne duši. Tako da že 5 mesecev spim sede. Bila sem poslana urgentno na preiskave sicer rutinske odvzem krvi slikanje pljuč.Imela sem CT zgornjih dela organov  vse je bilo ok. Bila sem pri alergologu vse ok, pri pulmologu ki izključuje astmo in ne najde vzroka za mojo težavo imam pa kronični bronhitis začetni.Kapaciteta pljuč primerna. Psihične težave so izključili.Rekla sem če imam mogoče popuščanje srca in me je poslala v laboratorij izvid je OK.  Zdravnica ne več kam naj me še pošlje.Pritisk imam nižji merim si ga zvečer ob 21 uri 56 /80 srčni utrip pa 56. V pol leta sem fizično aktivna vsak dan hoja uro in pol.Malo me utrudi hoja navkreber noge me bolijo še vedno po 6 mesecih dnevne hoje ampak kasneje poneha. po pol leta hoje še vedno ni kondicije ki sem jo pričakovala da bo.Vse je isto kot na začetku ko nisem bila fizično aktivna. Kaj naj še naredim.lp

Spoštovana,

Edino kar vam zaenkrat lahko svetujem je to, da opravite še ultrazvok srca, kajti srčno popuščanje je ena od možnosti glede na simptomatiko, Ne vem koliko ste stari niti ali ste že prej imeli kakšne težave v povezavi s srcem. Laboratorijski izvid, ki ga omenjate se verjetno nanaša na vrednosti NT pro BNP, ki je marker za srčno popuščanje, vseeno pa le ultrazvok lahko pokaže delovanje srca.

LP

New Report

Close