Najdi forum

Dulsevia odvajanje

Pozdravljeni.

Približno 4 mesece jemljem zvečer 1x Dulsevia 30 mg. Ker se mi je stanje izboljšalo, me zanima na kak način prenehati jemati kapsulo, da ne bom imela odtegnitvenih težav? Sem poizkusila,da sploh ne vzamem,pa se mi je vrtelo, zvijalo v želodcu, treslo me je.

Kak je pravilni način?

Hvala.

Pozdravljeni!

Dobro, da se vaše stanje izboljšuje. Pri odločitvi za prekinitev jemanja antidepresivov, kot je Dulsevia, je ključnega pomena postopen pristop, saj lahko menda nenadna prekinitev povzroči odtegnitvene simptome, kot ste jih opisali. Ti simptomi so lahko precej neprijetni in včasih tudi moteči.

Pravilni postopek prenehanja običajno vključuje postopno zmanjševanje odmerka v sodelovanju z zdravnikom ali psihiatrom, ki vam je zdravilo predpisal. Zdravnik vam lahko pripravi načrt postopnega zmanjševanja, ki je prilagojen vašim potrebam, občutljivosti na zdravilo in dosedanjemu odzivu na zdravljenje. Včasih to vključuje zmanjšanje odmerka v več tednih ali celo mesecih, odvisno od individualnih okoliščin.

Ne priporočam, da sami spreminjate odmerjanje ali prenehate jemati zdravilo brez nadzora zdravnika. Zato se obrnite nanj in se pogovorita o najboljših možnostih za vas.

Lahko pišete tudi na forum Psihiatrija.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close