dulcolax Nujno
nič ne bo zaradi tega, Kar gre v nožnico, slej ko prej pride tudi ven. Razen, če bi šlo za kaj netopljivega, kar dulcolax svečka prav gotovo ni.
Spoštovani, bi pa imela še eno vprašanje. Danes sem sicer naročena na rektoskopijo zaradi “verjetno” hemeroidov, ki mi izpadajo. Zaradi tega imam velik problem da grem na blato kjerkoli drugje kot doma, saj se moram takoj umiti. Posledično se mi torej zgodi, da zadržujem do doma, kar pa vem da je še večji problem za hemeroide.Takrat pa se pojavi še zelo moteča zadeva, in sicer v službi, ko sedim zadržujem blato in ko se vstanem
Spoštovani, bi pa imela še eno vprašanje. Danes sem sicer naročena na rektoskopijo zaradi “verjetno” hemeroidov, ki mi izpadajo. Zaradi tega imam velik problem, da grem na blato kjerkoli drugje kot doma, saj se moram takoj umiti. Posledično se mi torej zgodi, da zadržujem do doma, kar pa vem, da je še večji problem za hemeroide.Takrat pa se pojavi še zelo moteča zadeva, in sicer v službi, ko sedim zadržujem blato in ko se vstanem, nastanejo kar glasni vetrovi, ampak skozi vagino. Kot da bi moral it ven zrak, ko se to iprazni je v nato v redu. Če bi obstajala kaka povezava, torej poškodba med rektumom in vagino bo to danes verjetno vidno na rektoskopiji? Mu bom omenila to. Oz. ali bi to videla tudi ginekologinja na vaginalnem UZ?Nisem ji sicer tega posebej omenila. Ali je to kaj nevarnega? Zahvaljujem se vam še za ta odgovor in nasvet.
Hm? Pri reševanju tega problema vam pa žal težko pomagam. Tu lahko vskoči kvečjemu psiholog ali mogoče še kak strokovnjak za prehrano.
Spoštovani,
“vetrovi iz vagine” nimajo večinoma nič opraviti s kakšno povezavo med prebavili in nožnico, ampak so zgolj posledica dejstva, zlasti pri ženskah, ki so že rodile, da je vagina v bistvu slepo zaključen votel organ, ki v primeru, da je ohlapen, lahko zajame zrak, ki pod določenimi pogoji (pritiski, premikanje) ta zrak iztisne iz sebe in pri tem ustvarja različne zvoke, podobne zvokom, ki nastajajo ob izločanju plinov iz črevesja. Razen, da povzroča lahko neprijetne zvoke (pri spolnih odnosih ali sicer), ni nič nevarnega. Do določene mere se da to zmanjšati ali preprečiti z vajami mišic medeničnega dna (keglove vaje) in včasih z vstavljanjem tamponov.