Duhovnost in psiha
Pozdravljeni,
imam morda malce neobičajno vprašanje, vendar ne vem, na koga naj se obrnem.
Pred pb. enim tednom, sem nekoliko naivno šla na privat seanso meditacije, kjer
se izvaja tudi neke vrste prenos energije. Nikoli se še nisem s čim podobnim ukvarjala
in rečeno mi je bilo, da ni nič posebnega, da lahko kadarkoli prekinem etc…
Seansa je trajal pb. 10 minut, ko sem čutila samo nek mir, nakar me je zadelo, mravljinci,
tok energije po hrbtu, močna razelektritev skozi glavo in občutek, da mi bo glavo odtrgalo proti stropu, v glavi se mi je zvrtelo, takoj sem rekla, najprekine seanso. Ostal mi je močan strah, občutki mravlinčenja, po enem tednu sem vsa napeta in prestrašena, bojim se, da te izkušnje ne bom mogla nikoli preseči ali izbrisati. Na netu sem kasneje brala, da gre za neko starodavno indijsko tehniko, ki lahko zasvoji, klicala sem jih nazaj, kaj se je zgodilo, ali so lahko posledice fizične, pa so rekli, da se je vse zgodilo le na energetski ravni. Nisem bila pripravljena na to izkušnjo, doslej nisem imela psihičnih motenj, vendar sem po tem popolnoma čustveno pretresena. Ne vem, ali je človeška psiha sposobna take dogodke sčasoma predelati, ali sem nekako iniciirana v to metodo in se te izkušnje ne bom mogla rešit?
Vem, da za konvencionalno medicito zveni bizarno, tudi sama imam naravoslovno izobrazbo, ravno zato me je vse skupaj še dodatno pretreslo. Je primerno jemanje kakih zdravil za krajše obdobje, dokler se vtisi malo ne umirijo?
Hvala in lp
Pika
Spoštovana Pika,
Mislim, da ti je ta izkušnja povzročila toliko strahu ravno zaradi tega, ker nisi bila dovolj dobro pripravljena in obveščena o tem, kaj vse se lahko ob sami seansi zgodi.
Tvoje dosedaj mirno življenje, brez nekih pretresov, je očitno zmotila ta reakcija, ki je zate nekaj novega. Vendar pa imam občutek, da se v tebi skriva kar nekaj potlačenih čustev in občutkov. Priporočal bi ti, da se za osvoboditev strahu, večkrat odločiš za meditacijo in podobne sprostitvene tehnike.
Tudi doma lahko izvajaš sprostitev tako ,da se uležeš in počasi umirjaš svoje telo, ter le opazuješ svoje občutke.
Lahko si brez skrbi, saj pri tem ni nobene nevarnosti, ampak se gre le za soočanje s sabo in lastnimi občutki.
Čeprav te je izkušnja pretresla, ker je ne razumeš, je fajn, če jo ceniš, kot neko sporočilo, ki ti pove marsikaj o sebi, česar do sedaj nisi vedela.
Naj povem, da ni neke meje med energetskim in fizičnim, saj je tudi fizično, le neke vrste realizirana energija. Verjetno ti je znano, da je že Einstein poenotil maso in energijo.
Obstajajo le različni enegetski nivoji in razelektrikev, ki so jo čutilla, pomeni le praznjenje potlačene energije in čutenje le-te.
Torej, jaz ne bi priporočal nekih tablet, ampak, poglabljanje vase in razumevanje sebe in svojega življenja.
Robi.
Hvala za odgovor.
Zdaj je od dogodka minilo že dva tedna in v tem času sem prebrala že precej stvari,
so me pa nekatere informacije še dodatno prestrašile.
Nekdo mi je rekel, da če človek na tak postopek ni pripravljen, v smislu vegetarjanske prehrane,
počasne meditacije etc…lahko pride do resnega neravnovesja.
Tu namreč ni šlo za običajno umirjanje in koncentracijo, ampak za transmisijo energije, kar je sprožilo silovito reakcijo, na katero nisem bila pripravljena.
Zdaj sem v dilemi, po svoje želim, da se vtisi umirijo, po drugi strani pa me prestraši, ker občasno čutim čudne občutke v glavi, ki jih prej ni bilo, kot da bi imela glavo naelektreno, bolečine na posameznih mestih, včasih celo navidezno pekoč občutek in vznemirjenost.
Ne vem, ali je to posledica strahu. Imam namreč obolenje ščitnice, kar menda poveča občutljivost možganov. Nekdo mi je omenil tudi nevarnost “dominacije tujih bitij”, o tem ne vem skoraj nič, oziroma si predstavljam, da biološko pride do transferja energij med zavednim in nezavednim delom možganov. Predlagali so mi nujno “čiščenje” glavnega energijskega kanala s pomočjo metode HatMara, vendar se nekako ne upam spustiti v neke nove seanse in ugibanja. Večina časa sem ok, razen da me vsi ti občutki strašijo. Razmišljala sem o obisku bioenergetika, da mi slika avro in vidi, če je vse pb. ok. Po svojem subjektivnem občutku bi rekla, da imam malo podrt metabolizem v glavi, saj sem bolj razdražljiva, občutljiva in občutki napetosti v glavi so včasih zelo neprijetni.
Spim lahko normalno, tudi kakšnih morastih sanj nisem opazila, upam pa da ne bo kakih trajnih posledic zaradi tega dogodka.
Hvala za pomoč in mnenja
Pika
Lep pozdrav,
Mene pa zanima s kakšnim razlogom si šla pred dvema tednoma na tisto seanso ?
Praviš, da nisi imela nobenih težav, kaj je bil razlog..kaj si iskala..pričakovala…?
Kakšen je tvoj karakter…..kaj ti je najbolj ostalo v spominu iz otroštva…?
Citiram:”Nekdo mi je rekel, da če človek na tak postopek ni pripravljen, v smislu vegetarjanske prehrane,
počasne meditacije etc…lahko pride do resnega neravnovesja. “
Stvari niso tako grozne, kot jih dojemaš. Namreč, ker si občutljiva oseba in v to tudi verjameš, znova in znova iščeš situacije v katerih se bo tvoja občutljivost dokazovala. Saj je tvoj zunanji svet le odraz tvojega notranjega.
Neravnovesja ustvarjamo tako že v svojem umu..na eni strani so naše želje, na drugi strani pa naučeni vzorci razmišljanja. Kar pomeni, če človek ni odprt za same duhovne tehnike, kar pogojuje tudi vegetarijanstvo, potem to pomeni, da lahko soočanje z nekimi duhovnimi izkušnjami v človeka vnese zmedo. Saj se nekako predvideva, da kdor je vegetarijanec, bi naj bil odprt za nekaj novega in pripravljen na nove izkušnje…Na nek način jih tudi pričakuje, saj svoje življenje vodi k temu cilju, da čuti to, kar si sama čutila na seansi.
Zato odprtega človeka in nekoga, ki si to želi, te zadeve ne prestrašijo.
V tvojem primeru, pa vsaka takšna izkušnja, zaradi prepričanja o tem ,da si občutljiva, v tebi prebudi val občutkov in strahu.
Zato sama seansa ni razlog, za razburjenje, ampak le še ena izmed izkušenj, ki je le potrdila tvoje lastno sebstvo. Kar pomeni, če ne bi bilo te seanse, bi te na življenjski poti čakala neka podobna izkušnja v drugi obliki.
Kot sem omenil v neki drugi temi…Živimo zato, da se samo-potrjujemo in soočamo s tem, kar smo. Tako naša lastna resnica znova in znova prihaja na plan, pa če to želimo ali ne.
Citiram:”Nekdo mi je omenil tudi nevarnost “dominacije tujih bitij”, o tem ne vem skoraj nič,”
Še ena taka cvetka, ki le potrjuje tvoj strah in občutljivost. Hočem povedati, da nezavedno iščeš takšne trditve, ki v tebi vzbujajo nemir.
Ni nobenih dominacij tujih bitij. Ker v to verjeti, pomeni sebi odvzeti vso moč nad svojim življenjem.
Če verjameš v to cvetko, potem boš res izgubila nadzor nad sabo, saj nad nekimi tujimi bitji seveda nimaš nadzora.
Citiram:”Predlagali so mi nujno “čiščenje” glavnega energijskega kanala s pomočjo metode HatMara, vendar se nekako ne upam spustiti v neke nove seanse in ugibanja.”
Pa se ne spusti.
Najprej razčisti s tem kdo si in kaj si v življenju želiš in doseži v sebi ravnovesje.
Nova, nepredvidljiva izkušnja bi te lahko le še bolj spravila iz ravnovesja, da bi lahko izgubila nadzor nad sabo in svojimi občutki.
Robi.
Forum je zaprt za komentiranje.