Najdi forum

Pozdravljeni
V mesecu Juliju se z partnerico odpravljama na izlet v Dubaj.
Rad bi se pozanimal o par stvareh ki bi jih morala vedeti.
Bolj nujno, partnerica bo še mladoletna, in me zanima ali so lahko kakšni problemi na letališču v Ljubljani, oziroma tam v Dubaju, ali rabi kakšno potrdilo staršev ali kaj?
Ter zanima me še kako je z vozniškim izpitom, ali ga lahko koristim v Dubaju, ali ne?

Hvala za odgovore.
Lp

Za prevoze v Dubaju uporabi raje- javni prevoz, taxi, metro…
Pozor pri javnem izkazovanju naklonjenosti, ki ga poznamo v Evropi. Tega tam ne smeta početi. Ravno tako zna biti težava v hotelu če nisi poročen. Ostalo pa kontaktiraj ambasado.

Julij je v Dubaju izredno vroč, upam da se tega zavedata. Druga polovica junija do nekje druge polovice avgusta je Dubaj vroč in nezanimiv – večina domačinov in ostalih, ki imajo denar, odpotuje v druge dele sveta, ostanejo samo večinoma delavci s slabšimi kvalifikacijami, v glavnem indijci, pakistanci, filipinke… Enosrtavno je prevroče že samo ko greš od kake stavbe do metroja ali taksija..
Vozniškega izpita ne moreš koristit, sicer so pa državni taksiji zelo poceni, varni in jih maš na vsakem koraku. Metro je pravtako super, hiter, čist, ni predrag in klima je super.
Alkohola drugje kot v hotelih in večinoma hotelskih oz. dražjih restavracijah ne moreš dobiti. Izogibajta se tudi okajenosti v javnosti nasploh. Ter kot je nekdo zgoraj že omenil, razni poljubi in držanje za roke, neprimerna oblačila… vsemu temu se raje izognita.
All in all, jaz vama raje priporočam obisk Dubaja med septembrom in junijem. Z upoštevanjem ramadana, ko zamenjajo dan za noč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close