Najdi forum

DSP in zaposlitev

Pozdravljeni!

Obeta se mi delo, ki bi bilo palčano po avtorski pogodbi. je za kratek čas cca. 10-20 dni max. Sem prejemnica DSP, odločba do oktobra. Delo pa bi bilo v avgustu. Ker še ne vem ali bo kaj z tem delom, kdaj je še pravi čas da obvestim CSD zaradi preliva? Ali potem spet moraš čakati 3 meseca in biti brez vseh dohodkov, da dobim DSP? Upam, da sem razumljivo vprašala.
LP

CSD obvestite, ko boste podpisali pogodbo ali pred izplačilom. Lahko jih tudi preko emaila, vaši soc.delavki, da računate na to delo.

Če bo vaš dohodek preko meje cenzusa za posamezno osebo, se vam bo odločba ukinila zaradi te nove spremembe, in po 3 mesecih od zadnjega dohodka, boste lahko vložili novo vlogo.

Ja, spet bo treba počakati tistih 3 mesecev!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close