Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija drza med spanjem

drza med spanjem

Pozdravljeni!
Takoj po rojstvu je sinek, kadar je spal na boku, vedno postavil glavico nazaj, skoraj pod kotom 90 stopinj glede na telo. Pediater naju je opozoril, naj mu jo popravljava in to sva tudi delala prvih nekaj mesecev, dokler glavice v ta polozaj ni vec postavljal. Zdaj pri 3 letih in nekaj mesecih pa ponovno opazam, da kadar spi na boku, velikokrat potisne glavo nazaj. Ne sicer tako skrajno kot takrat, ko je bil novorojencek, pa vseeno priblizno pod kotom 30 stopinj od lege telesa. Ali naj mu jo se vedno popravljam, kar je zdaj seveda veliko teze? Ali bi taka drza kdaj kasneje lahko na kaj vplivala ali povzrocila?
Hvala za odgovor

Spoštovana Uki,
dojenčki, še posebej pa mali otroci velikokat tako spijo, vendar to nič ne pomeni. Tako se postavijo, ker jim to paše, ker lažje dihajo. Če je njihop razvoj (gibalni, umski) do sedaj v redu, potem se resnično nimate česa bati.

Uživajte s svojim zmajčkom,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close