Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Družinsko drevo

Družinsko drevo

Kaj pa mogoče priimka Klanšek in Plavčak? Rišem družinsko drevo.

[email protected]

poznam nekoga na Koroškem z priimkom Cesnik

– Župnijski urad (nekateri imajo še edini ohranjene stare poročne knjige od tvojih babic, dedkov), tam piše kdo je kdaj ovedovel, se na novo poročil, koliko otrok, kateri…

– Pokrajinski arhiv (arhivsko muzejsko gradivo) za bolj natančno (kdaj je hodil v šolo, kje, kakšno, kdo so mama/mačeha,oče… naslov bivanja…

Če pa pobrskaš celo zgodbo/zgodbe, pisma, fotografije za nazaj, obiščeš njihova bivališča, dihaš njihova življenja, to pa je zgodba, potovanje v preteklost preko vojn in ljubezenskih zapletov, to je neverjetna štorija, mineštra brez konca.

haii,rada bi izdelala svoje družinsko drevo ampak nimam dovolj podatkov , res me zanima kdo so bili moji predniki. iščem priimek urbanija in prosim če bi kdo vedel za ta priimek , bi mi lahko sporočil. če kdo kaj ve , naj kar napiše prosim

Lp

Pozdravljeni.
Jaz tudi iščem sorodnike s priimkom Žmavc in Benda.
Korenine v bojsnem….in s češke…
Če kdo kaj ve naj mi piše na mail [email protected].

Pozdravljeni! Raziskujem priimek GOLTNIK.
Če ima kdo kakšne podatke naj me prosim kontaktira na [email protected]. Lep pozdrav!

Poznam nekaj ljudi z Bojsnega. Npr. Olga Radič iz Tržiča (Cankarjeva ulica) je iz te družine.

LP
Nuša

Odvisno…kako se je prej pisala?

Žmavc!
Skoraj prepričan sem da je prava. Velika družina, smo že srečali nekaj sorodnikov

LP
Nuša

Malo bom pobrskala po zapiskih ki jih imam pa bom videla….ker drugače pa imam strica v tržiču in bo sigurno on vedel

Lep pozdrav vsem!
No vidim, da ste že to predebatirali, bom pa vseeno povedal par nasvetov, ki sem jih izvedel prejšnji mesec. Za večjo raziskavo po družinskem drevesu pred letom 1900 hrani Nadškofijski arhiv Ljubljana/Maribor (odvisno od kraja kjer živite), za informacije po letu 1900 pa večinoma raznorazne župnije ali pa uradi, najbolje poiskati župnijo, kjer je umrl kak vaš sorodnik, in jo kontaktirati, seveda vas pa kar največkrat napotijo na Nadškofijski arhiv, ker je z tem tudi pri njih veliko dela. Ampak je to zanimovo, ker se ob tem zabavaš, ampak vedite, ni pa zmeraj luštno, marsikatere neprijetne zgodbe v družini odpirajo Pandorino skrinjico…to se je zgodilo pri nas…

Lep pozdrav vsem raziskovalcem 😉

Vaupotičevi so tudi v Noršincih pri Ljutomeru!

Pozdravljeni,

raziskujem priimek Urbanc, Klanjšek, pojavljajo se še pa priimki Ledinek, Rezoničnilk, Tovornik, Jurkošek,Skornšek, izhajali so iz Šentjurja, Lepa njiva-Mozirje, Dobje pri planini, Šoštanj, če imate kakršne koli podatke , se mi javite na urbanc.tanja@ gmail.com

Pozdravljeni,
zanima me, če kdo pozna kogarkoli s priimkom PERŠE. moj praded SIMON PERŠE je zadnji za katerega vemo v družini… rojen naj bi bil okoli leta 1870. približno…. prosim javite na mail [email protected]

Pozdravljeni.

Raziskujem priimka GROSMAN (Maribor) in MENEGALIJA (Dolenjska oz. okolica Grosuplja).

Karkoli se najde, bo vredu.Prosim če mi kdo javi na email: [email protected].

Lep pozdrav

če rabi kdo profesionalce … mi so jih najeli za družinsko drevo darilo za abrahama in smo bili zelo zadovoljni! http://www.genshistoria.com

Cestnik so imeli čevljarsko delavnico v Celju-Zidanškovi ulici, Benda -Mozirje, Goltnik-Florjan pri Šoštanju,

Če bi kdo rad imel družinsko drevo naj se obrne na tale e-mail: [email protected]. Nam je naredil 2 za obe liniji in smo navdušeni.

LP

Zdravo!!
Mene pa zanima če kdo pozna priimek Lep?? Iz okolice Bresternice?? Če kdo kaj ve naj mi pošlje na naslov: [email protected]

Imam priimek Rus po možu, vem, da njegovo sorodstvo izvira z Notranjske, Dolenjske, so pa Rusi tudi v Polhovem Gradcu. Ljudi s priimkom Rus je veliko, tako da je bolje pogledat v župnišču, od koder izvira najbližji prednik in tam povprašat. Tudi /nad/škofijski arhiv v Lj oz. Mb je dober vir podatkov. Sama delam družinsko drevo za svoj dekliški priimek, ki ga še imam poleg moževega – POČAJ, zelo zanimivo se je ukvarjati s tem. Vsem, ki se lotevajo tega dela, želiom veliko sreče in uspeha.

New Report

Close