DRUŽABNE IGRE ZA STAREJŠE
A misliš starejše otroke ali starejše ljudi? Če je slednje ti lahko dam nekaj predlogov…
Naša babica in dedek sta se velikokrat igrala te igrice:
tombola, volk in ovce (ti dve lahko obe izpeljete tko po starem s fižolčki ali pa s koruzo, da bo bolj zanimivo),štiri v vrsto, človek ne jezi se… lahko priredite tudi kaka tekmovanja v tem in nastane iz tega cel šov
pa kaka pantomima zna bit zanimiva, pripovedovanje vicov, branje pesmic, ki jih mogoče kdo piše, …
ne vem, če dobim še kako idejo jo napišem
Družabne igre iz škatle? Za več ljudi? Za štiri ljudi je veliko idej (Scrabble, njegova različica Boggle je sicer za več ljudi, drugače pa še Naseljenci otoka Catana, Amazonka in podobne moderne igre). Za več ljudi pa tudi meni po pantomimi in Twisterju (ta je sicer spet samo za štiri, še posebej je pa po moje primerna, ko je že nekaj kozarcev šampanjca v riti) kr mal zmanjka.
Hehe, če pa ima katera še boljše ideje, se priporočam tudi jaz 🙂
Lahko tekmujete, kdo dlje časa vleče glas, kdo dlje časa ne diha. Lahko skrivate kakšen predmet in z besedami vroče, hladno, toplo predmet tudi najdete.
Pa tisto narodno zapojte: Micka, pij, pij, pa drugega nalij, boš vidla kak tev grelo … in tako naprej do zadnjega , bo hitro vse veselo in razigrano.
Če imate marjanco , jo lahko igrate . Nalagate po 1 tolar in ker vas bo veliko, se bo hitro nabralo cel kup denarja, še posebej, kadar bo na marjanci pisalo: Dajo vsi. In bo enega veselja, ko bo prišlo tudi Vzemi vse.
Lahko zapiše tudi vsak en stavek in papir kroži naprej do zadnjega, nato pa se zapisano prebere.
Če imaš čas, lahko organiziraš srečolov . Pa zaviješ v vreče kakšne dobre štose .
Pa srečno.