Družabne igre-za mamice&očije
Hoj, hoj!
Malo sem razmišljala, da bi možu za božič kupila kako družabno igro. In zdaj nimam pojma, katero. Bila naj bi tudi za dva igralca (ali več), kadar sva zvečer sama. Doma imamo že človek ne jezi se, karte, enko, monopoli, palčke.
A so Črke na črko v redu? kakšna je pa razlika z eno podobno igro, ki ima naslov v angleščini (se ne spomnim točno, kakšnega)?
No, vsaka ideja do srede dobrodošla.
Zala
pozdravljena!
jaz sem lani možu kupila scrabble in je bil zelo navdušen. sploh, ker nama družabnih igric manjka. in sva se kar veliko preigrala. res, da je ta igra bolj “mirna” (zaradi koncentracije ipd.), ampak, če vzameš vse bolj kot igro in zabavo, zna biti prav zanimiva. še posebej, če zmagam jaz!
lep pozdrav in dober nakup!
urša
Pri Carcassonu sestavljas ozemlje. Igralci (2 -6) s kupa pobirajo kartice in jih dolagajo in s tem gradijo mesto, cesto ali travnik, ki ti prinesejo ustrezno številko točk. Točkuje se sproti in na koncu, ko se naredi obračun vseh točk. Tako se sele na koncu vidi kdo je dejanski zmagovalec (vcasih je totalno presenecenje). Igra je zelo strateška in vsakič drugačna saj si igralci lahko med seboj nagajajo. Nas je ta igra totalno obsedla. Na zacetku zgleda zelo zakomplicirano in je tudi tezko razlozit tocno zakaj gre. Vendar hitro dojames bistvo igre in postanes totalno odvisen od nje. V tujini imajo sedaj na voljo ze dodatke, ki igro naredijo se bolj napeto. Je pa primerna tudi za otroke (od cca 8 let), ki ponavadi se prej postekajo bistvo igre.
Absolutno priporocam.
p. m