Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Društvo (vabilo za USTANOVNI ZBOR)

Društvo (vabilo za USTANOVNI ZBOR)

Kako pa kaj z vašim društvom?

Lp, Slavko K!

Lepo pozdravljeni!

V aprilski številki revije Viva je bilo objavljeno sporočilo z naslednjo vsebino:
(citiram)

“KMALU DRUŠTVO ZA FIBROMIALGIJO

Drage bralke in bralci!
Na naše povabilo k ustanavljanju društva za fibromialgijo smo na uredništvo dobili veliko odziva, tako izpolnjenih vprašalnikov kot pristopnih izjav in zahval, da smo se odločili pisati o nečem, kar je dolgo veljalo za namišljeno bolezen. Društvo je v ustanavljanju, pripravlja se statut in ostali potrebni akti, o čemer bomo pisali v naslednjih številkah Vive. Vsi, ki vas omenjena problematika zanima, pa ste vabljeni, da se pridružite Društvu za fibromialgijo v ustanavljanju tako, da pišete na naše uredništvo.” ( Viva, 04/04 )

Toliko znam o zadevi povedati v tem trenutku. LP!
Veronika

———————————

PS : Ga. Metka, ali nam že lahko posredujete kakšno informacijo o tem, kako daleč smo z aktivnostmi? Lahko ponudimo še kakšno pomoč?

A naj ne bi bili vi vodja tega društva?

Lp

Spoštovani!

Ali je to vprašanje namenjeno meni osebno? Presenetili ste me.
Če preko foruma spremljate naše delo, lahko ugotovite, da tukaj delujemo kot neformalna skupina za samopomoč, društvo, kot formalna skupnost oz. organizacija, pa je v fazi ustanavljanja, kar zahteva nekatere aktivnosti, ki trajajo določen čas. O razlikah med samoiniciativno skupino za samopomoč in društvom kot formalno organizacijo sem pisala tukaj:

V trenutno delujoči skupini je aktivnih več (!) njenih članov, kar naj vas ne preseneča, ker se dopolnjujemo.
Društvo, ki ima formalni značaj, deluje v skladu s pravili – statutom, ki določa poleg ciljev in nalog društva tudi njegovo upravljanje ter pravice in dolžnosti članov. Vse organe društva volijo (!) člani neposredno na občnem zboru.

Upam, da sem odgovorila na vaše vprašanje – če sem ga prav razumela.
Ali ste potencialni član društva? Potem se brez zadržkov prijavite in sodelujte z nami, saj so aktivni člani zelo dobrodošli!

Lepo vas pozdravljam in na snidenje v društvu!

Veronika

Pozdravljeni!

Za vse, ki nestrpno pričakujete vesti o društvu, vam z veseljem sporočam, da se stvari premikajo. Kot je že ga. Veronika omenila, je potreben čas in delovanje kar nekaj posameznikov. Ta trenutek lahko napišem, da smo dobili dvorano, katero nam prijazno odstopa Ljubljanski mestni potniški promet. Ustanovni občni zbor vseh registriranih in neregistriranih bolnikov, njihovih svojcev, častnih gostov in članov ter vseh, katere zanima naša bolezen, bo 22. 5 2004 ob 11. uri dopoldne v dvorani mestnega potniškega prometa na Celovški 160.

Obvestilo in vabilo bo objavljeno tudi v majski Vivi.

Na občnem zboru bo sodeloval tudi prof. dr. Popovič s predavanjem in predstavitvijo svoje knjige.

Vljudno vabljeni
Metka

P.S. Za vsa nadaljna vprašanja pišite .

Metka, čestitam, uspel ti je veliki met, odlična organizatorka!

Hvala, Veronika.

New Report

Close