drugo zdravniško mnenje pri otroku
Prosila bi vas, če mi lahko kdo priporoča kakšnega urologa za drugo zdravniško mnenje za otroka starega 24 mesecev.
Otrok ima diagnozo hypospadia (ampak zelo milo obliko) in izmikajoča moda.
Zanima me tudi cena pregleda in čakalna doba.
Pediatrinja nama je dala napotnico za pregled pri urologu na polikliniki in tudi na Pediatrični kliniki. Ampak, do posega ni prišlo. Drugo zdravniško mnenje otroku NE priprada (ok, gremo samoplačniško – ni problem) … zanima pa me, ali lahko opravim kirurški poseg na napotnico? Ali moram tudi poseg plačati – glede na to, da za poseg še nismo dobili nobene napotnice?
Upam, da nisem preveč zakomplicirala.
Hvala in LP
Spoštovani!
Očitno je tale zadeva z drugimi mnenji v Sloveniji zelo problematična. Po eni strani mi kolega pravi “ni problema – bom napisal napotnico pa naj gre drugam, saj mu pripada”; po drugi strani pa menda postopek ni tako enostaven po pravilih zakona oz ZZZS.
No ampak če nekdo napiše “ok gremo samoplačniško” in zraven še navede, da ni problema, potem ga res ni.
Če bo operacija v Sloveniji, potem je operacija vsekakor na napotnico.
Če želite operacijo v tujini, je vse v celoti samoplačniško, Slovenci gredo včasih v takem primeru v Srbijo: http://www.savaperovic.com/
Kdo v Sloveniji? V Ljubljani: Aleš Sedlar ali prof. Tršinar. Alternativa: Dominik Cotič – MC Barsos.
V Mariboru: Dejan Bratuš – Medicoconsulting, poliklinika Koroška cesta 53d Maribor.
Pokličite torej MC Barsos v Ljubljani ali Medicoconsulting v Mariboru in se posebej dogovorite za navedenega zdravnika, kdaj in koliko bi stal pregled.
Mogoče je, da vam bodo svetovali, da operacija ni potrebna. Če pa je, so navedeni najbolj izkušeni v Slo na tem področju.
Glede postopka uveljavljanja drugega mnenja pa bodo najbolje znali pomagati varuhi pacientovih pravic.