drugi zmenek nikakor da ga dobim. kaj delam narobe?
Kako se obnašat na zmenku, da dobiš drugi zmenek? Na prve zmenke pridem, do kakšne male romantike tudi, naprej pa nikakor, že ducat zmenkov. sem na ona on portalu, preveč prijazen in pač butl za ženske, premalo skrivnosten, vznemirljiv…. pa kaj ženske sploh hočejo danes od moškega, če je preveč prijazen ni privlačen, če igra supermana pa je kul?
ne izgledam slabo, sem preskrbljen, kolegice pravijo dobra partija, nobenih težav, 35 let, urejen, športnik, vse normalno, ne jecljam, rad se pohecam, smejimo se, luštno je. Edino ne znam biti JACK, sem preprost in nimam super samozavesti.
Eh, kaj ženska sploh hoče od moškega? smo prijatelji, pogovarjale bi se z mano kot s kolegico, jst pa bi vse kaj drugega
Se mogoče trudiš biti Jack oziroma nekaj, da bi bil všečen? Ker ravno, ko to nehaš početi, lahko postaneš privlačen. Za to pa potrebuješ samozavest, s tem pride sproščenost. Premalo si povedal o sebi oziroma zmenkih.Povej, kako potekajo, kako se počutiš, kako se ti zdi, da se punce počutijo.
Sploh vas ne razumem s takimi igricami o čakanju s kontaktiranjem točno določeno št. ur, da ne izpadeš preveč zagret, pa ipak zainteresiran … Nič čudnega potem, da vam ne gre od rok.
Železo se kuje, dokler je vroče. Če se imaš na zmenku lepo, čim prej pošlješ sms in to tudi poveš. Potem pa počakaš na odziv.
Avtor, če ti to, da si dobra partija, govorijo punce, ki s tabo nočejo imeti nič, potem mislijo točno to, kar ugotavljaš tudi sam – da si očitno prijateljica :). Skratka, hecajo te. Če bi bil dobra partija, bi vsaj malček flirtale s tabo, tudi če ne bi imele resnih namenov s tabo.
Po mojem nisi niti tako lep, niti tako fejst, kot si misliš, očitno tudi obnašanje ni simpatično, kako pa kaj higiena, vonj, urejenost? Se umivaš, si zdrgneš zobe, ustna voda, sveža oblačila, po možnosti ne iz sredine prejšnjega stoletja?
Kar mene odbije, pa nisem mahnjena na neko eleganco in dizajnerska oblačila, je tip, ki je materialno sicer čisto okej, potem pa nase ne da nič in pride v zgonjenih oblačilih, kot jih moj skoraj 90-letni oče ne bi oblekel niti za v hosto. So čista in niso raztrgana, se pa vidi, da so v obtoku že 20 let. Scufan flis za v službo ali na zmenek – NE!!!!!!! Polo majica s celim namrgodenim in obledelim ovratnikom ter prekratkimi rokavi – NE!!!!!! Kavbojke zastarelega kroja … in še bi lahko naštevali.
Te igrice so brezvezne, res je. Sem pa prebral eno misel, ki paše k tej temi in se z njo prav tako strinjam.
Če si zares premočno želite bodisi partnerja bodisi denarja, za to trenutno nimate nobene možnosti, saj s poželenjem ali pohlepom strašite ljudi okrog sebe. Nekdo, ki trenutno ne najde ustreznega partnerja, mora več časa in energije vlagati v urejene odnose s sorodniki, prijatelji, družino, seboj in življenjem, ter ne v odnose z nasprotnim spolom.
Bodi to kar si in se ne pretvarjaj. Mogoče bo tvoja maska ravno odbila ta pravo punco. Če ti ni všeč to kar si, se spremeni. Brutalno iskreno.
Drugi del enačbe pa je stopnjevanje seksualnosti. Ti se ji moraš predstaviti ko potencialen seks partner in ne nov znanec/prijatelj. Povabi jo nekam kjer bosta sama, kino je najslabša izbira! Načrtuj kako bosta šla na sprehod skozi park in o kakšno naključje, tam imajo sladoled. Poskusi iz nekega “bednega” prvega zmenka narediti poseben dogodek. Začni teme glede tega kaj išče, kako dolgo je samska in reči kako nor je ta samski svet, saj veš toliko čudakov tam veni, končno ena normalna punca. Daj roko okoli pasu/na nogo/na dlan/pobožaj jo po laseh, pohvali njeno obleko/frizuro, povej ji da je prečudovita, poglej jo v oči, naredi se kot da ji je malo nerodno čeprav to pride samo od sebe haha. Pač postopoma povečuj predrznost in to ne mislim že na prvem zmenku, na prvem se je sploh ne dotakneš. Začni samo namigovati na seksualne teme, ko zagrabi se naredi norega sploh nisi mislil tako in jo šaljivo oštej kako ima pokvarjene misli…in povej ji, da ti je to všeč.
Ženske ne se zgražat tako to gre. Temu čemur ženske pravite usoda pravimo moški: načrt.
Moški nikoli ne poslušajte ženske kako se osvaja ženske ali pa njihove nasvete jemljite za rezervo. Lev tudi ne vpraša gazele kako se lovi čeprav bi gazela bila cela glasna da ona pa že ve če je gazela. Ne, ne ve. Ona zna samo bežati.
Tako kot pravi sem punca. Nekaj mora bit narobe, da drugega zmenka ni več. Drugače pa, a jih pokličeš za drugi zmenek, pa ne čez 14 dni ali en mesec. Moj je bil tudi malce počasen, pa sem sama pospešila in ga kar naslednji dan poklicala, če greva na Šmarno goro. Od takrat sva skupaj. Po njegovo bi me poklical čez kakšen teden, 10 dni. Poslušaj, kaj ti ženske govorijo, predvsem kaj ti povejo skozi vrstice. Bodi urejen, vendar ne nališpan, ne v stari cunjah, pošvedranih čevljih, nohti čisti, zobje umiti…Žensko poslušaj, daj ji vedeti, da je zate princesa in najpomembnejša. Ko je zmenka konec ji povej ali pa že vmes, da se imaš lepo. Že naslednji dan jo lahko povabiš na drugi zmenek. Poslušaj, kaj ima rada in jo poskušaj povabit tja. Bodi sproščen.
Fajn je tudi, da nisi zapečkar, da se vsaj malo ukvarjaš z nekim športom in da nisi čisto lesen v gospodinjstvu. Mene tudi blazno moti, če je moškemu vseeno za vse in ne opazi mojega truda.
Ti si vezan drugače?
So se mi že hoteli postaviti vsi lasje pokonci, ko si pisal o božanju po laseh pa roki okrog pasu, ampak si na koncu dodal, da seveda ne na prvem zmenku.
Ampak tole no: najprej mu napišeš, naj bo tak, kot je, potem pa natančna navodila, kateri okus sladoleda skoraj naj kupi.
Če ni simpatije na prvi pogled, je vse drugo bob ob steno. In če potem žensko odvlečeš še na par km pohod, ko bi ona najraje čim prej zbežala domov, res ni nobene možnosti več, da se bo vsaj še javila na telefon … Dajte ženski pet minut, da vdihne in izdihne, da zasliši vaš glas, vas malo začuti, potem pa navalite. Skratka, prvi zmenek naj bo čim bolj preprost. Saj ni ovire, da gresta po kavi ali soku potem še na sprehod, razen če ni v 16-cm petkah.
In prepusti ženski da vse skomplicira in pretirava: sprehod je kar neankrat postal par km pohod haha. 😛
Niso navodila, bolj način razmišljanja. Vsak mora pri sebi ugotoviti kakšen stil osvajanja mu paše. Mene recimo postaviš v neki klub kjer ne morem govoriti zaradi glasne muzike in sem mrtev. Vizualno nisem neki top maneken in ko plešem se kliče rešilca da ima nekdo epileptični napad. Ampak ko odprem usta baje govorim prave stvari in tu pa tam katera vidi da nisem totalni kreten.
Bodi to kar si ne pomaga pri veščini. In osvajanje punc je veščina. Prvi začetki so nerodni, s prakso pa pridobiš izkušnje in občutek kot pri vseh veščinah. Bodi to kar si brez veščine = boš dobil prijateljice. Sem isto delal in potem slišal od prijateljic, zakaj mi punca ni všeč ker sem se tako za sebe držal in se pogovarjal kot s prijateljico. In več kot osvajaš in hodiš na zmenke tudi spoznavaš samega sebe, kaj lahko daš, kaj pričakuješ, kaj želiš, kaj iščeš.
Tudi besede “zmenek” bi se izogibal. Kot da je nek formalen dogodek in ustvarja nepotreben pritisk. Saj vsi vemo za kaj se gre, najbolj razumevane stvari ostanejo neizrečene.
Drugače pa sem srečno vezan brez prstana…zaenkrat.
Dobro no, samo gazel želi na vsak način ubežati levu, ženska pa moškemu ravno ne. Ker če je ženska kot gazela, da želi vedno ubežati, je noben lev ne ujame. Razen če je psihopat. 😉
Rad imam metafore in dajmo iti v ekstrem.
Gazela se načeloma enkrat bo pustila ujeti oz. sploh ne bo več bežala. Ko bo stara in utrujena od življenja in bo čakala na smrt. Tako se metaforično tudi ženska enkrat pusti ujeti, ko ji je dovolj samskega življenja in vez brez pomena. Nato umre njeno samsko življenje…emm…umre praznina v njenem srcu? Nato jo moški poje…ok malo še je treba dodelat…
Čakaš povabilo na drugi zmenek z njene strani’
Ali povabiš sam pa te zavrnejo?
To da si premalo skrivnosten, je pa super. Iskrenost je super.
Pri tvojih letih se tudi ženskam ne da več it skrivalnice. No, razen če hodiš na zmenke z 20letnicami ;).
In ne rabiš super samozavesti in biti jack- tako kot si se opisal zveniš dobro ;). Samo bodi ti ti.
Gazela se načeloma enkrat bo pustila ujeti oz. sploh ne bo več bežala. Ko bo stara in utrujena od življenja in bo čakala na smrt. Tako se metaforično tudi ženska enkrat pusti ujeti, ko ji je dovolj samskega življenja in vez brez pomena. Nato umre njeno samsko življenje…emm…umre praznina v njenem srcu? Nato jo moški poje…ok malo še je treba dodelat…[/quote]
Uf… umre njeno samsko življenje? Praznina v njenem srcu? Zakaj pa bi v samskem času sploh morala biti praznina? Le ko pride v vezo se srce poveča še za to novo ljubezen ;). tudi ona lahko moškega poje.. saj veš, nekatere so levinje.
Gazela se načeloma enkrat bo pustila ujeti oz. sploh ne bo več bežala. Ko bo stara in utrujena od življenja in bo čakala na smrt. Tako se metaforično tudi ženska enkrat pusti ujeti, ko ji je dovolj samskega življenja in vez brez pomena. Nato umre njeno samsko življenje…emm…umre praznina v njenem srcu? Nato jo moški poje…ok malo še je treba dodelat…[/quote]
No prav, tako bi še šlo skozi. :)) Ampak razlaga je skoraj obvezna, sicer lahko pride do kake “nesreče”. 🙂
In prepusti ženski da vse skomplicira in pretirava: sprehod je kar neankrat postal par km pohod haha. 😛
Niso navodila, bolj način razmišljanja. Vsak mora pri sebi ugotoviti kakšen stil osvajanja mu paše. Mene recimo postaviš v neki klub kjer ne morem govoriti zaradi glasne muzike in sem mrtev. Vizualno nisem neki top maneken in ko plešem se kliče rešilca da ima nekdo epileptični napad. Ampak ko odprem usta baje govorim prave stvari in tu pa tam katera vidi da nisem totalni kreten.
Bodi to kar si ne pomaga pri veščini. In osvajanje punc je veščina. Prvi začetki so nerodni, s prakso pa pridobiš izkušnje in občutek kot pri vseh veščinah. Bodi to kar si brez veščine = boš dobil prijateljice. Sem isto delal in potem slišal od prijateljic, zakaj mi punca ni všeč ker sem se tako za sebe držal in se pogovarjal kot s prijateljico. In več kot osvajaš in hodiš na zmenke tudi spoznavaš samega sebe, kaj lahko daš, kaj pričakuješ, kaj želiš, kaj iščeš.
Tudi besede “zmenek” bi se izogibal. Kot da je nek formalen dogodek in ustvarja nepotreben pritisk. Saj vsi vemo za kaj se gre, najbolj razumevane stvari ostanejo neizrečene.
Drugače pa sem srečno vezan brez prstana…zaenkrat.[/quote]
no afk je povedal pot do uspeha – to je nakladanje. sta dve vrsti žensk, ene padajo na denar (moč, ugled), večina pa pada na moško klobasanje (ker večina ni bogata). Torej lahko zgledaš kakorkoli, si največji luzer, če boš znal ženskam pihati na dušo, bodo padale kot zrele hruške. počasi začni vaditi, malo nasmeha, potem kakšen dvoumen kompliment, pa malo skrivnostnosti itd.
Zveniš skoraj, kot en moj kolega, kateri ostaja samo kolega, čeprav bi želel več in si misli, kako zelo dobra partija za ženske je, hehe. Je lušten na pogled, priznam, gobčen zelo, ampak mnenja ima pa takšna o določenih stvareh, da te s….. pritisne 🙂 Pa še eno zelooooo slabo lastnost ima: kar naprej govori o sebi in svojih stvareh, sogovorca pogosto niti ne posluša.
A potem se čudi, zakaj ima toooolikoooo kolegic, katere bi ostale vse najraje na nivoju kolegice/prijateljice. Malo samokritičnosti mu res ne bi škodovalo, ampak on kakšne napake v svojem vedenju pač ne vidi.
Osvaja se trdnjave, (sovražna) ozemlja…. ženskam se dvori![/quote]
Kako ponižujoče in seksistično razmišljanje. Moški nismo dvorni norčki!
Če razumeš kaj pomeni vtikati se v semantiko. Ne beri besed, beri pomen. :P[/quote]
Seksistično je osvajanje, kjer si osvajalec podredi osvojeno, kar je v tem primeru popolnoma zgrešeno.
Pomembno je, da se stvari poimenujejo s pravim imenom!
Dvorni norčki niso imeli vloge dvorjenja, torej če boš ženski dvoril še ne boš dvorni…[sub]karkoli[/sub]. 😉
Gre za to, da jemlješ žensko kot enakovredno osebo, ji priznavaš samostojnost, česar one nimajo v tvojih zapisih, ko so obravnavanje kot objekti osvajanja in ti kot (veliki) osvajalec… Če ji priznavaš suverenost, bo posledično tudi pristop drugačen.
Tako se je tudi avtor podal v ta “osvajalski posel” in sedaj tu cmera, ker so ga porazile, ker trdnjave niso odprle vrat.
afk-ju očitaš, da najprej piše eno, potem pa drugo. Kaj si pa ti napisala? Najprej da je vse odvisno od prvih 10 sekund, nato pa da še 5 minut ni dovolj.
Že tvoj odgovor, da mora biti simpatija na prvi pogled, pove vse. Podala si končni odgovor, pa se tega menda niti ne zavedaš. Si napisala, zakaj avtor teme ostane moška prijateljica.