Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje druga nosečnost in dojenje

druga nosečnost in dojenje

Pozdravljeni,
Junija pričakujem svojega drugega otroka.Od prvega poroda je minilo 4 leta in takrat sem rodila s CR.Vzrok: nisem se nič odpirala,zelo slabe sem imela svoje popadke in pa bila sem 10 dni čez rok ,tako da se je tudi mojemu sinku slabše godilo.Popil je tudi veliko plodovnice,tako da sva oba pristala na intenzivnem oddelku.Partner ga je prvi videl,jaz sem ga k sebi dobila šele po 10 urah.Rodil se je ob 5.15 zjutraj, k meni so ga pripeljali ob 15.00 in takrat sem ga tudi imela možnost prvič podojiti.seveda nama je šlo zelo slabo,tako da sva tudi kmalu prenehala.Zdaj pa me zanima po kolikem času naj bi po CR pripeljali otroka,da ga podojiš?Bojim se,da ne bo spet tako pri mojem drugem (upam,da bom tokrat rodila naravno!?) otročku.Srčno rada ga želim dojiti.
Pa še to: koliko možnosti imama ,da spet rodim s CR?Ali drugače koliko jih imam ,da rodim naravno?Vem,da je težko predvideti,ampak kako večina žensk rodi,če so že enkrat rodile s SR?
Hvala za obrazložitev in lep dan

Glede na to, da je bil otrok po prvem porodu na intenzivni enoti tudi niste imela možnosti takojšnjega dojenja, kii ga danes omogočamo takoj po tem, ko se zbudite iz narkoze.
Glede na indikacijo za carski rez, ki ste jo imela pri prvem porodu, se pogovorite z losebnim ginekologom, nekatere diagnoze se v naslednjih nosečnostih ponavljajo. Vseeno kot babica mislim, da obstaja vsaj možnost vaginalnega poroda, saj kar nekaj po predhodnem CR tudi normalno rodi.
Vedno pa ta želja s strani porodnice ni prisotna, to pa je tudi res!

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

New Report

Close