Najdi forum

Imam za sabo 5 let zakona-seveda ni idealen, včeraj sem šla včeraj ven s prijateljico in me je en tip osvajal, mi govoril lepe stvari, dal roko čez ramo jaz pa sem se kar topila- ful imam slabo vest, vendar sem začutila kako potrebujem pozornost- najraje bi ga poklicala in povedala kaj čutim čeprav ga ne poznam, vendar sem ujeta v zakon.
Prosim svetujte mi kaj, hvala

Sendy,

en nasvet: nikar ga ne pokliči samo zato, ker si bila tako obupno potrebna dveh ali treh lepih besed. Še posebno zato, ker ga ne poznaš in ZATO, ker se ti ne sanja, v kaj se spuščaš.

Če se ti tvoj zakon zdi ječa, se vprašaj, zakaj je tako in kaj moraš spremeniti pri sebi, da boš končno razrešila to, kar te glede moža tako moti. “Pobeg” k drugemu človeku ne razreši ničesar… pa tudi lažje se boš odločila za tak ali drugačen korak.

Kakorkoli se boš odločila, stori to zavestno in ne iz “lakote” – razmisli, KAJ v resnici potrebuješ: tolažbo, zavetje, ljubezen..? Verjemi mi, da ti noben neznanec ne more dati kaj takega. In če imaš že zdaj slabo vest, kako te bo šele pekla potem?!?!?…

Naredi samo tisto, kar čutiš v srcu in ne tisto, v kar te ženejo trenutni vzgibi. In nikar ne imej občutka krivde in slabe vesti, če se kdaj zgodi tisto drugo – vsi smo samo ljudje in vsi hrepenimo po tem, da bi nas imel kdo res rad točno take, kot smo……

Pozdravček,

Amedea

…Problem v vajinem odnosu z mozem….Ga resujeta?
…preberi knjigo od Sanje Rozman:Sprememba v srcu in Peklenska gugalnica.
…namig:vse kar ne resis, preneses v bodoci odnos……ala “zacaran krog”…
Srecno!

Spet prodajaš to Sanjarjenje. A je to univerzalen ključ za vse kar se ti lohka zgodi v življenu?

Sendi, jest bi ti reku pa tko.
Gotov se je tud tvoj dedc na začetku slinu okoli tebe, pa ti polagal roko na rame, pa ti trosil komplimente in pozornost.
Če želiš neko podreti, ji boš slikal raj na zemlji, jo hvalil, laskal…
Po petih letih pa to izzveni.
Menim da bi tudi s tem novim po petih letih prišla na isto.
Kako da ti je zakon ječa in si ujetnica?
Sam bi rekel rako. Ljubezen in zakon je ko roža v tegelcu, in ko jo kupiš in prneseš dam, jo morašnegovati, zalivati, gnojiti.
Če jo pa pustiš brez vode gnojila, v senci, se zgodi kot se je s tvojim zakonom. Postla, kuha in dnar ni vse. Postane navada.
Kaj si ti vložila v to da bi bil tvoj zakon vedno cvetoča roža.
Ali si se trudila? Ali pa si samo pričakovala, da se bo on trudil.
V zakonu mora biti zaupanje, razumevanje. Ponuditi moraš roko, biti razumevajoča, bodriti… biti pozorna.
To seveda velja za oba.
Ne more se zgolj en trudit, drugi bi pa le žel.

Skratka, če hočeš čustva, pozornost, nežnost… dobit jih tudi sama nudi. Čeprav na kredit.
Če pa kljub temu ne bo haska, se najprej pogovori in če ne gre, ga pošlji v maloro.
Skratka, draga moja, ne zamenjuj čustva s hormoni in spolnim magnetizmom. Logično, da je neznanec bolj mikaven. Kot nova obleka. Sledi naveličanje. Posebno če jo nosiš vsak dan in ne vidi čistilnice.

Draga Sendy!

Pravite, da ste ujeti v zakon. Zavedajte se, da ste se sami odločili zanj in da ga s svojim vedenjem, čustvi in mislimi vsak dan gradite in oblikujete. Oba z možem sta zanj soodgovorna. Saj poznate misel: “V letih zakona je med njima nastal zid. Opeke pa sta prispevala oba!”

Verjetno tudi veste, da idealnih zakonov ni, saj tudi idealnih ljudi ni (četudi nekateri na prvi pogled morda izgledajo takšni). Vsi se šele učimo izražati pravo ljubezen v medsebojnih odnosih in tudi v partnerskem odnosu. Ko napišem prava ljubezen, imam v mislih kvaliteto našega duhovnega jaza, ki se izraža kot spoštovanje, pravičnost, empatija, odločnost, iskrenost, notranji mir … Ker si izberemo (seveda nevede) prav takšnega partnerja, ki je življenjska šola za nas, nam v partnerskem odnosu velikokrat ni lahko in prihaja do nesporazumov, prizadetosti, zamer … To so lahko dragocene življenjske lekcije, če smo tako naravnani.

Veste tudi, da zaljubljenost kot opojno čustvo slej ko prej mine in potem se prave partnerske preizkušnje v resnici šele začnejo. Verjetno po petih letih zakona pogrešate pozornost in prijazne besede s strani vašega moža in vam je osvajanje neznanca še toliko bolj godilo. Kaj mislite, vam je te lepe stvari govoril zaradi vas ali zaradi svojih interesov in želja v zvezi z vami? Razmislite o tem! Moški zna biti zelo ljubezniv le zato, da bo osvojil žensko in dosegel tisto, kar želi.

Razumem, da ste “lačni” pozornosti in čustvene bližine, a ne iščite je zunaj zakona, če ste poročeni in v resnem partnerskem odnosu. Zapletanje z nekom drugim bi v resnici vso stvar samo še poslabšalo. Lahko bi sicer imeli opojno kratko romanco, v kateri bi vas preplavila čustva, ki pa bi se slej ko prej iztekla. In kaj bi imeli potem? Uničen zakon in še novo zapletenost z nekom – verjemite da bi čez čas tudi njegove besede izgubile svojo sladkost in zopet bi se počutili prazni, nezadovoljni in še bolj ujeti.

Zavedajte se tudi, da že samo z razmišljanjem o tem dogodku in s svojimi sanjarijami, ki so s tem povezane, vnašate razdiralno energijo v odnos z vašim možem Zato vam svetujem, da čim prej pozabite na dogodek s prijateljico in na osebo, ki vas je osvajala. Z vso odgovornostjo do moža in sebe se rajši posvetite izboljševanju vajinega odnosa. Iskreno se pogovorite z možem, povejte mu, kaj si želite in kaj pogrešate. Presenetite ga s čim, spomnite se, kako je bilo, ko nista mogla eden brez drugega. Pojdita zopet skupaj kam ven ali na krajše počitnice, ki naj bodo le vajine. Skratka, potrudite se za odnos z možem in za vajin zakon – to bo v resnici dejanje prave ljubezni. Spogledovanje z drugimi pa je v resnici zelo daleč od nje.

Naj vas vodi modrost vašega duhovnega jaza in ne le čustva!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close