Najdi forum

Drsna vrata – kopalnica

Ob prenovi kopalnice smo ugotovili, da bi morali zaradi fukcionalnosti in pridobitve prostora vgraditi drsna vrata. Ker ne vemo, ali ta vrata dovolj tesnijo, vas prosim za izkušnje. Pa zanima me, kateri proizvajalec bi bil v redu glede izdelave in izbire drsnih vrat.

Lp in hvala

Zakaj bi morale tesnit??

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

V kopalnici vrata MORAJO tesniti – v primeru raznih vonjav iz WC-ja; če se pokvari pralni stroj in tako posledično namoči še ostalo stanovanje, saj odtoki navadno ne požirajo tako hitro kot voda izteka…

Vrata po stanovanju so lahko drsna, navadna ali pa jih sploh ni. V kopalnici pa naj bi bila s pragom oz. drsna, ki zelo dobro tesnijo – vsaj tako svetujejo arhitekti…

Za kopalnico sem že videla steklena drsna vrata in seveda niso tesnila 100%. S tem si ne bi pretirano belila glave, še posebej, če imaš pralni stroj lociran drugje. Jaz imam v spodnjem nadstropju vsa drsna vrata. Edino, kar bi spremenila, je to, da bi si za WC vzela taka, da se lahko zaklenejo. Sicer ti jih pa naredi vsak mizar po meri, če pa prideš skozi s tipskimi merami, pa se obrni tudi na LIP Bled, Liko Vrhnika, Jelovica in ostale proizvajalce notranjih vrat, ki vsi nudijo tudi drsno izpeljanko.

Jaz sem jih videla v dveh stanovanjih, pa niso tesnila.

Mi imamo drsna pa ne tesnijo 10o% pa so čisto OK. Vonjave zatesnijo :), stroj pa upam da ne bo spustil toliko, da bi priteklo do vrat.

Smo pa na ta način pridobili kar nekaj prostora.

aha, in kaj potem,če vrat tesnijo? imaš lastno morje forever?
Pa daj, no..ne verjemi vsega arhitektom, oni gledajao na lepoto, ne na uporabnost

Če vrata tesnijo in imaš zadaj vodo, ker odtok ne požira, mora ta voda enkrat vseeno nekam iti. In ko vrata odpreš, gre seveda tam, kamor lahko gre, torej ven.
Isto velje za vonjave-kopalnica mora imeti odvod zraka. In že samo majhne podtlak je dovolj, da se vonjave ne širijo.

Isto velja za prag: ko se enkrat začen voda razlivat, ti tisti cm ne pomeni kaj dosti

Raje izvedi solidne instalacije, ne pa ena zlimana plastična jajca, ki se ob najmanjših tresljajih razrahljajo in začnejo puščat, pa bo.

Glede vrat pa: ni prav nobenega resnega vzroka, zakaj ne bi mogla biti drsna ,res..

borg oprosti, vendar arhitekti, s katerimi imam jaz stike gledajo na uporabnost, na lepoto pa jaz, saj je notranja oprema moje področje 🙂

Je pa bistvo v tem – če vrata tesnijo in imaš zadaj vodo, ker odtok ne požira DOVOLJ HITRO.

Dandanašnji v vseh kopalnicah niti talnega odtoka nimajo! Poleg tega imajo novi pralni stroji sistem akvastop. Poleg tega tudi navadna vrata ne tesnijo, sploh če se odpirajo na ven, in voda v vsakem primeru najde pot tudi skozi najmanjše špranje. Kaj pa v Angliji, kjer imajo po defaultu pralni stroj v kuhinji? Če bi bil izliv tako pogost, bi najbrž že pogruntali kako boljšo varianto, kaj praviš? Res, da zaradi neke minimalne možnosti poplave ne bi vgradil drsna vrata, ki bi pripomogla k maskimalni funkcionalnosti, je norost brez primere. Pa arhitekt gor ali dol, jaz bi se pri tem zanašala na mnenje kakega projektanta ali celo “samo” serviserja pralnih strojev in vodovodarja.

e, brecka bravO-sem že čisto obupal..

kakšno debelino drsnih vrat pa imate, mi smo pustili luknjo, kamor se “skrijejo” vrata 4cm, pa montažer pravi da je premalo, saj da so vrata debela 4cm, tanjša pa da se zvijajo?

zoja1

Mislim, da si brez potrebe beliš glavo glede tesnosti. Kot omenjajo sporočila zgoraj je vredno v kopalnici imeti talni odtok in pa seveda pralni stroj aquastop. Tu boš dvakrat zagotovila, da bo, če bo prišlo do izliva vode, ta stekla drugam ali pa jo bo zaustavila tehnika.
Načeloma drsna vrata slabše tesnijo od navadnih vrat, saj so le ta nekoliko višje dvignjena od tal (v mm), ker lažje drsijo (že samo ime pove).
Je pa res, da imaš danes kar nekaj proizvajalcev kakovostnih vrat. Kot vidim imate že vse pripravljeno za vgraditev in vredno se je pozanimati kaj se lahko stori v vašem primeru.
Lahko se obrneš na moj kontakt in verjamem, da bomo našli rešitev.

Iztok Kos, interior dizajner

Iztok,na sliki si pa full šarmanten!

Kaj je v primeru drsnih vrat s kasetnim sistemom, torej vrat, ki se odpirajo v steno (npr. knauf)? Kakšna je v tem primeru zvočna izolativnost kopalnice, glede na to, da je pri zaprtih vratih kaseta “prazna”? Se da to na vsaki strani rešit s tervolom? Ima kdo izkušnje?

tole se mi pa zdi malo hecno..
vi bi izolirali kaseto, ki ima vsaj dve “steni”, medtem ko so vrata le ena “stena” , torej “najšibkejši člen” neizolirana?? + imajo spodasj in zgoraj drsne površine-odprtine..

ali pa ne razumem vaše rešitve pravilno??
lp

Pri teh drsnih ali nisem dobro prebral ali ni napisano: naj bi bila ta drsna “orhideja” – drsna v alu kaseto ali drsna ob steni? Ta izvedba 100% tesnenje ni možna! Najboljša izvedba bi bila z talno zaporo, tako kot pri vhodnih vratih. Da poenostavim. Ko se vrata zaprejo se majhen gumb pritisne ob podboj in s tem spusti tesnilo (guma). To je tesnenje na tleh. Vendar je potrebna zelo natančna nastavitev , da ne bi risalo črte ali da se ne bi porabila guma , ki se spusti na tla. Okrog vrat je pa lahko samo metlica, katera pa ne zadrži vode. Osebno mislim da je najboljša rešitev , če že morajo biti vodotesna ali zvočnoizolativna, da se gre do komunikavtivnega proizvajalca oken in naredi mini drsna (kot panoramska stena). Samo ta izvedba bi popolnoma tesnila. Vsa druga drsna vrata pa zagotovo ne bodo tesnila ali bila zvočnoizolativna.lp

Tudi mene zanima, zakaj mora biti maksimalna zvočna izolacija? Kaj pa počnete v kopalnici?

New Report

Close