Spoštovani,
naj začnem na začetku. Dve leti nazaj sem nenadoma dobila bolečine v trebuhu-levo zgoraj. Težave so se pojavljale predvsem pri športnih aktivnostih in pa pri določenih gibih.
Zgodilo se mi je, da sem se “narobe” premaknila ali pa me je partner “preveč” objel kar je povzročilo hudo bolečino, sledilo je obilnejše bruhanje, ki se ni in ni ustavilo. Zato sem, vidno oslabljena obiskala urgenco. Naredili so mi gastroskopijo in ugotovili srednje veliko drsno hiatalno kilo. Naj povem, da drugih težav poleg bolečin in zgoraj opisanega bruhanja nisem imela (refluksa in podobno ni bilo nikoli).
trenutno sem stara 27 let in se približijem polovici nosečnosti. Do sedaj posebnih težav nisem imela, ker sem se naučila, kaj mi škoduje. Sedaj (nekaj dni) pa se mi pojavljajo grozne bolečine, kot dve leti nazaj. Zelo se pazim z lahko prehrano in pravilnim gibanjem…
Zanima me, kakšne težave lahko pričakujem v nadaljevanju nosečnosti, bojim se namreč ponovnega neobvladljivega bruhanja. Ali lahko to kako preprečim, oziroma ali so moje težave sploh povezane z nosečnostjo?
Hvala za Vaš čas in odgovor,
Špela
Spoštovani!
Noseča maternica se veča in utesnjuje prostor v zgornjem delu trebuha. Pomembno je, da nadaljujete s prehrano, za katero veste, da vam ne škoduje. Če boste imela simptome GERB-a, vam bo zdravnik ustrezno predpisal potrebna in dovoljena zdravila.
LP, Marija Š. Gašperšič