Drsanje triletnika
Pozdravljene!
Imam triletno hčerko in letos smo jo prvič postavili na drsalke. Moram reči, da zelo uživa. Seveda se še lovi, ampak iz dneva v dan je bolj spretna. Žal mi je, da ne moremo vsak dan iti drsat, ampak samo ob nedeljah. Mislim, da bi se v 10 dneh kontinuiranega drsanja naučila že zelo dobro. Je pa res, da oba z možem drsava in oba hodiva z njo, tako da ima oporo na obeh rokah. Tudi spusti se že, ampak ponavadi se konča s padcem na rit, kar pa na srečo jemlje kot zabavo in ne kot bolečino in neuspeh. En sam bo bolj težko navadil otroka drsat. Zato ti svetujem, da se mogoče ti prej naučiš, potem pa skupaj. Veliko ledenega veselja!
Klara
Draga Daša,
mi smo prvič stopili na drsalke pri dveh letih in pol, sedaj leto kasneje pa obiskujemo treninge drsanja. Na kratko ti bom opisala postopek učenja priznanih trenerjev.
Najprej so otroci dodobra spoznali kaj je to led in ledena ploskev (plazili so se po štirih, kajti tudi tako zelo drsi), potem so se “učili” stati na ledu, počepniti in zopet vstati. Starši smo bili poleg, nasvet pa je bil, da jih ne držimo, ker se potem počutijo pogumnejše, ampak samo pazimo, da ne bi prišlo, do kakšnih večjih poškodb. Potem pa se je nadaljevalo s hojo po ledu. Moram povedati, da potem iz te samostojne hoje po ledeni ploskvi otroci kar naenkrat začnejo drsati, pa sploh ne moreš natančno opredeliti trenutka, kdaj se je to zgodilo. Poleg vsega tega so se “učili” padati, pobirati in to vse samostojno, brez opore, kajti otrok more sam pridobiti stabilnost na ledeni ploskvi.
To bi bilo strnjeno in na kratko vse, obilo drsalnih užitkov želim, SAŠA
p.s.: Če želiš še kakšno podrobnejšo informacijo, oziroma če sem bila kje nejasna, pa kar vprašaj!