Najdi forum

Zdravo!
Sem absolventka na FF in se sedaj odločam za temo diplomske naloge.Že dolgo časa me zanimajo droge in vse v zvezi z njimi.Sama nimam osebne izkušnje z drogami.Sicer berem knjige,članke,ampak me vseeno zanima,kje vi vidite težave?Kaj bi se dalo raziskati v zvezi z drogami?Še posebaj me zanimajo droge v zaporu-razmišljala sem, da bi preučila programe, namenjene odvisnikom.Ampak verjamem, da je še kaj bolj zanimivega,pa jaz ne vem za to,ker niti ne vem s kakšnimi težavami se v zaporu srečujejo?Mi lahko kdo da kakšen nasvet?

Pozdravljena,

Vedno znova se razveselim, ko prepoznam energijo in voljo po učenju in raziskovanju. Tako, da te spodbujam in podpiram pri tvojem delu.

Veliko raziskav na temo drog in drog v zaporih je bilo že narejenih. Pokukaj v knjižnice Fakultete za socialno delo in Fakultete za varstvoslovje ( bivša policijsko – varnostna). Morda dobiš kakšen zanjimiv podatek ali namig.

Trenutno so na udaru plesne – sintetične droge. Morda bi bilo zanjimivo raziskati stranske učinke pri nekajletnem uživanju le teh. Morda vzroke, da po drogah posegajo vedno mlajši ljudje. Morda, da starši vedno bolj izgubljajo stik s svojimi otroci (vplivi trenda permisivne vzgoje)…
Tem je veliko…

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Tanja,hvala za nasvet!Saj,glede na to,da sem zaključila 4.letnik pedagogike bi se bilo bolj smiselno ukvarjati z drogami in mladostniki..Tudi to me ful zanima,ampak ne vem zakaj me tako vleče v zapore:)Tu pri nas (na Dolenjskem) je to področje še zelo slabo pokrito,tako da upam,da se kmalu kaj “usposobim” in naredimo korak naprej..
Tudi na temo droge veliko berem,in sem že gledala nekaj nalog,samo nočem nič kopirat,ampak delati nekaj,kar še ni raziskano(vsaj ne v veliki meri).Zato tudi sprašujem za nasvete tiste,ki imate več izkušenj..
Hvala!

Lep pozdrav.Oglašam se na vaše vprašanje glede drog v zaporih.Lahko vam povem iz prve roke kako je na Dobu,kjer sem prebil dve leti in pol.Tudi sam sem bil odvisnik,vendar sem sedaj že dalj časa čist in imam urejeno družinsko življenje ter sem samostojen podjetnik.Če vas karkoli zanima pa se oglasite na moj mail.Hvala

Gauloises, vam lahko tudi jaz pišem na mail? Moja sestra je namreč trenutno v zaporu (odvisnica) in sem ob vašem postu ugledala svetlo točko v situaciji glede nje. Rada bi se le z nekom pogovorila glede odvajanja.

lp

New Report

Close