droge
Butko in Dragon
Če vem veliko o drogah to ne pomeni,da nisem izobražena tudi na drugih področjih. Sama sem na podiplomskem študiju in ja rada se ga kdaj pa kdaj zadanem in tega ne počnem,ker bi se počutla frajersko kot to misli Dragon. Kdo si pa ti,da bos sodil druge. Jaz bom vsaj za razliko od vas,ki imate toliko za povedat čez nas “zadrogirane” takoj opazila,če bo moj otrok imel opravka z drogo.Nisi nič več od nas,da bi lahko sodil o tem kaj je prav in kaj ne.
V obdobju najstništva sem doživela več kot doživi povprečen človek v celem življenju.Izkušnje,ki jih imam rada delim z drugimi,če jih pač zanima In ja bila sem zasvojena pri 15ih,živela sem takorekoč na cesti, doživela in bila priča zgodbam,ki jih ti lahko vidiš samo na tv,sem se pa v tem obdobju veliko naučila o ljudeh in o življenju.Spoznala sem veliko zanimivih in nenavadnih ljudi od katerih sem pobrala marsikateri dragoceni nasvet,ki mi je še kako prav prišel v življenju.Prav zaradi tega sem danes boljši človek. Če ne drugega vsaj ne obsojam drugih ljudi ne glede na to, kako zelo drugačen lajf od mene živijo. Jaz ljubim svoje življenje takšno kot je in ne bi spremenila niti dneva v njem.
Pogovormed mano in Bino je bil mogoče res malo preveč “odkrit”, ampak ne jaz in verjetno tudi ne ona se ne počutiva kot frajerki zaradi vsega znanja o drogah,ampak je vsaj zame to pač eno področje več v življenju o katerem vem kaj povedati.
Tudi jaz sem veliko, res veliko pretrpela pa se ne drogiram. Droge pač niso rešitev.
Butko, me zanima če bi bil tvoj otrok narkoman, bi se na cesti tud stran obrnil? Namreč še pri tako izobraženih starših se lahko zgodi, da se otrok drogira. In takšni ljudje se ne počutijo frajersko, jaz, ko sem pri 13-ih prvič vzela heroin sem se počutila zelo prazno in osamljeno (odraščala sem namreč brez staršev) in se s tem nikakor nisem bahala. Pogosto sem razmišljala o samomoru, nakar sem potem posegla po drogi. Mislila sem, da bo to odrešitev, govorili so mi, da to odplakne vse skrbi. In ker sem bila mlada in neizkušena sem obljubam nasedla. Kakšne pol leta mi je bilo res sanjsko, to je bilo edinih 6 mesecev življenja, ko sem res občutila srečo, blaženost, neodvisnost itd. Pa nažalost ne traja dolgo, vse kar se je dogajal potem bi lahko z eno besedo opisala “pekel”. In ja, ni narkoman kriv, da je narkoman, motiš se. Nekatere pač življenje enostavno ponese v te vode.
Sej zdaj, ko gledam nazaj mi res ni žal, večkrat se vprašam kakšen človek bi bila, če se nebi drogirala. Verjetno bi imela končano šolo, nebi pa bila takšna, kot sem danes. Heroin ti pravzaprav presneto hitro in temeljito uniči življenje, zdaj, ko sem pa ozdravljena, pa vidim, da mi je ta izkušnja tudi veliko dala. Popolnoma drugačen človek sem in všeč mi je, da sem taka. Šele zdaj znam cenit življenje, kar nažalost veliko ljudi danes ne zna.
Kakor komu paše, sem rekel, da nikogar ne obsojam. Samo bedasto se mi zdi, ko se folk ven meče s tem kaj in koliko je popil, pokadil, itd…in vse pametovanje in filozofiranje okrog tega, ki sodi zraven. Pa daleč od tega, da bi bil sam kakšen svetnik.
Ja fino, da si na podiplomcu. Pridna.
Hehe.
mOJ OTROK BO VEDEL ZA DROGE IN DRUGE ŠKODLJIVOSTI NE PA PODROBEN POSTOPEK DROGIRANJA. tI SI BILA STARA 13. pOZNAM PA MULCE KI MISLIJO PRI 20 DA SO FRAJERJI KER SE DROGIRAJO. iN VELIKO 15 LETNIKOV KI TO POČNE NI IMELO TAKO ZEŽKEGA ŽIVLJENJA KOT SI TI. vEČINA JIH TO POČNE DA SO FRAJERJI ALI KAJ JAZ VEM KAJ. tI PA SI IMELA DRUGAČEN RAZLOG IN TE RAZUMEM. pA ŠE OTROK SI BILA TAKRAT. tUDI MENI NI BILO LAHKO AMPAK VSEGA HUDEGA JE ENKRAT KONEC IN ČE CEŠ DA DROGA NI REŠITEV JO PUSTI.
Dragon, če še nisi opazil, se tu noben ven ne meče, ampak se samo pogovarjamo in si menjamo izkušnje. In se ne delamo frajle. Zato so tvoji komentarji (“bedasto se mi zdi, da se folk ven meče s tem kaj je popil, pokadil”) neumestni.
Butko, napreduješ 🙂
Ja, hvala za odgovore – malo ste mi pomagali. Pa kako hitro smo prišli do bistva, namreč, nisem jaz na tem, da bi kaj probala, sploh ne. Moj otrok je na tem, pa se ravno iz tega vidika počutim butasto, zaplankano in ignorantsko, ker nimam niti najmanjšega pojma od mamil. Nikoli nisem prihajala v stik z njimi, celo življenje mi je dosedaj minilo brez tega, ni me zanimalo, nisem rabila vedet o tem ničesar.
Potem pa ti otrok malo zraste, pa …. bum. Ni rastla gor v zanemarjenosti, niti čustveni, niti fizični. Pa je vseen nekak zabredla v to – iz vseh zgoraj naštetih razlogov, pa verjetno še kakega čist svojega je našla. Ne vem, kako reagirat, razen pogovora. Vse ideje so mi odpovedale. Navsezadnje iz vaših besed sije tudi neko upanje, ne čaka vsakega, ki proba drogo, propad. Močno upam, da bo tole pri nas bolj ko ne nek eksperiment in, da se ne bi nadaljevalo… če pa ima kdo od vas kak nasvet mami, kako ravnati… bom hvaležna.
Draga Bina!
Marihuana menda škoduje spominu, zato naj te spomnim na nekatere stvari, ki si jih napisala:
-»Moje področje, hehe….«…Očitno si ponosna, ker so droge tvoje področje, sicer bi napisala npr. »Ja, to je pa nažalost moje področje.«
-»Gandža: odlična zadeva«…Torej priporočaš.
-»Skunk: podobno kot gandža« …Odlična zadeva torej.
-»Hašiš: podobno kot gandža«…Odlična zadeva, najbrž.
-»Če semena posadiš na vrtu dobiš gandžo. Ampak je majhna verjetnost, da bo uspelo, razen če si iz primorske. Jaz sem mela odlično vrsto, precej drago, je rasla celo zimo in pomlad, poleti sem jo pa postavla na balkon, pa je bla en dopoldne nevihta pa je šlo vse v malore. Še dons me jezi.«… Če preskočimo podroben opis kaj se pri nas splača gojiti in kaj ne ter na kakšen način, slike, stroške vzgoje, nasvete kako heroin čim bolje izkoristiti, da ne gre v nič in prerekanja kdo o drogah več ve, lahko zaključimo, da je droga očitno kul in da te še danes jezi, da je šla tista gandža v maloro.
»Jaz dobim hašiš vedno v kockah, v drugačni obliki ga še nisem zasledila. Odštejem pa od 15 – 20 EUR.«…Če počneš stavri, ki so kaznive, tega ni potrebno razglašati naokoli. Če bi jaz napisal,d a sem danes spil par pirov in se potem z avtom peljal domov bi bil verjetno negativec tedna.
»Predoziranje z marihuano ne obstaja – to je laž.« …Predoziraš se lahko z vsako stvarjo, gre le za vprašanje časa.
Glede na to, da si kot praviš, sama izkusila te stvari, bi lahko delovala bolj preventivno. Tvoje pisarije so meni izzvenele kot reklama za drogo in njene uživalce. Tudi sam kdaj storim kakšno stvar, ki ni ravno zdrava ali vzgojna, ampak ne pisarim naokrog, da je to odlična zadeva in se ne trudim nikogar prepričati, da sem zato frajerski. Hm, mogoče sem pa ravno zato tako kul?! Tako kul, da moram spiti še en super dober pir, najstarejšo alkoholno pijačo na svetu, ki nastane kot produkt fermentacije sladkorjev iz škroba…., ki je strašno dober, in ga delimo na lager, ale in tista čudna kisla belgijska piva, produkt nekašne dvojne fermentacije…pivo, ki super vpliva na zdravje, saj je bogato s hranili (B-vitamini, antioksdanti(selenom, polifenoli…), magnezijem, fosforjem…zato se ga nalivajte vsak dan…,drugače me bo od samozadovoljstva kar razneslo.
“Marihuana menda škoduje spominu” Res je, škoduje ravno tako, kot uživanje nezdrave hrane npr. pečen krompirček, hamburger, ocvrta hrana, meso itd. In ravno tako, kot sonce škoduje naši koži in očem, če smo temu preveč izpostavljeni. Zato o škodljivosti sploh nebi.
Moje področje, sem napisala, ker to dejansko je moje področje in ja, sem ponosna, da sem razgledana, kot pravi “xsl” je že mama pa nima pojma o drogah.
Kar sem pa pisala naprej, sem pa pisala, ker so letela taka vprašanja, ne zato, da bi škodljive informacije širila po spletu. Poleg tega imaš na internetu veliko spletnih strani o marihuani, uporabi te, gojenju itd, celo na uradu za droge dobiš informacije o gojenju skunka. Če pač koga zanima naj prebere, če pa ne pa ne.
Da je gandža odlična zadeva, to se mi ne zdi napačen komentar, mogoče če bi brali to stran mulci pod 12 let, ampak mislim da jo ne. Men je gandža vredu, tako kot teb pivo. Vsak ima drugačne izkušnje z drogo, pač jaz imam dobre z marihuano, meni kake bistvene razlike v zdravju ni. Hodim redno na zdravstvene preglede in tudi živim sicer zdravo, zato, kot sem že enkrat gor rekla, en si večer popestri s kakim jointom, drug pa bulji tv 2 uri. Isto je.
Za tiste, ki ste tako proti “travci”… Marihuano že nekaj časa uporabljajo po kemoterapiji obolelih za rakom: Vir: http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_marijuana in zdravljenje multiple skleroze.
Saj to za bolezni vem. Baje naj bi multiplo sklerozo celo lahko v začetnem stanju ozdravila. Ampak tule se govori o 19 letnih frajerjih, ki se gredo kateri ve bolj podroben postopek drogiranja. Razuemm tiste, ki jih življenje tepe, ampak kako pa mularija vsak odmor đžointe vleče pa je grozno.
Se strinjam s tem.
Forum je zaprt za komentiranje.