Najdi forum

Pozdravljeni,
zanima me, kaj se dobi za 5-7 eurov odmerek, in se skadi? Sem cisto neseznanjena z zadevami, pa se bom zgleda morala seznaniti tudi s tem… na zalost.
Hvala za odg.

Odmerek česa? %-)

Pozdravljena, EnA, saj to me zanima, odmerek česa bi to lahko bil? Gotovo tle ne gre za sladoled ali čokolado, gre za drogo, pa me zanima, kaj bi se za tak denar dobilo, pa da bi bilo za skadit.
Hvala.

nimam pojma, ampak najverjetneje kaka slaba trava domače proizvodnje, ki nima praktično nič THC-ja

Domača trava je bistveno dražja, kot razni skunki uvoženi iz amsterdama. Bolj cenjena in še dokaj naravna.

Brez THC-ja je pa kvečjemu industrijska, ampak kdo bi pa to kupoval?

Toliko v vednost.

Za joint le te bi bilo 5,7 EUR dost. Nič več.

dobis domaco, seveda ma THC, samo na drugacen nacin te “zadane”. Ne pocutis se glih zadet, samo use ti je smesno, smejes se. Seveda bi pa dobila tud skuno, samo odvisno kje, od koga. In ce uzames 1gram, nimas sam za en joint.

Missy manj ga pohaj, pa ne boš lulala po postelji in bila sveto prepričana da si ejakulirala.

Moje področje, hehe….

Kadiš lahko gandžo (marihuano), skuno (skunk), haš (hašiš), crack… in še kaj se najde….

Gandža: odlična zadeva, pridobiva se iz posušenih listov in cvetov kanabisa. Na videz zgleda kot nekakšna zelena gmota, strjena skupaj, meša se jo s tobakom in kadi brez filtra. Cena (v moji okolici) za 1g: 4 EUR

Skunk: podobno kot gandža, samo, da je gojena v zaprtem prostoru in ima vrednost THC višjo – tudi do 20 % (gandža ima do 7u %). Cena 1g: 8 – 10 EUR

Hašiš: podobno kot gandža, samo, da zgleda popolnoma drugačno – rjava kocka – in pridelan je drugače. Cena se ne meri na gram, ampak na kocko, 1 kocka tudi do 20 EUR. Vsebnost THc do 15 %.

Crack: močan in nevaren stimulans, mešanica kokaina, pecilnega praška in vode. Je hitro zasvoljiv, saj že po prvem dimu kljub močni zadetosti čutiš potrebo po večji in večji količini. Zgleda kot majhen bel kockast kamen, pri kajenju poka (zato ime “crack”). Glede cene, nimam pojma, ker ga danes sploh ne dobiš več, v naših časih pa je bil od 10 – 20 EUR. Zelo odvisno od robe.

Če te še kaj zanima…. just ask, rajši preko neta izveš kaj novega, kot pa da probavaš nekaj, za kar še veš ne kako se reče

Ali sta gandža in skunk različni rastlini, ali isti, samo drugače gojeni?

če semena od skunka posadiš na vrtu? Kaj dobiš gandžo ali skunk? in obratno?

Gandža ni rastlina, niti skunk, to je samo produkt te rastline. Strokovno se ji reče Cannabis. To pride okol 1,5 m visoka rastlina iz katere se obere liste in cvetove, se da sušit in dobiš drogo.

Vrsta rastlina je ista, semena ista, samo, da je gojenje skunka dost bolj komplicirano. Goji se v posebnih rastlinjakih z visoko temperaturo in močno svetlobo. Poleg tega dodajajo razne kemikalije (sulfat, cink), namesto zemlje se uporablja pesek in žaganje. Rastlina raste hitreje in dozori hitreje in lahko zahteva tud do 6 žetev na leto.

V glavnem, da nebom doktorirala, gojenje skunka je doma nemogoče, predstavlja velik strošek, zato ga sploh nikjer ne gojijo, ker bi bla finančna izguba prevelika, v primeru da te dobi policija. Večino skunka pride kar iz Nizozemske, kjer so zakoni mal drugačni.

Če semena posadiš na vrtu dobiš gandžo. Ampak je majhna verjetnost, da bo uspelo, razen če si iz primorske. Jaz sem mela odlično vrsto, precej drago, je rasla celo zimo in pomlad, poleti sem jo pa postavla na balkon, pa je bla en dopoldne nevihta pa je šlo vse v malore. Še dons me jezi.

To pa sploh ni res. V naravi lahko posadiš tako skunk kot “obično ” travo, in zraste lahko tudi do bistveno več kot meter in pol.
Poglej si na netu, vrst canabisa je malo morje, semena lahko kupiš tudi pri nas.
Najprej semenke vzkališ doma, ko malo zrastejo jih lahko neseš v naravo, ali jih imaš doma v boxu ( in reč ima isto koncentracijo THC-ja)
Nevihta je ne more kar tako uničit, tako kot drugih rastlin v naravi ne, kvečjemu kaka slana, zato se počaka ledene može, preden neseš travo v jamice.

Skunk se goji samo v zaprtem prostoru, pod posebno svetlobo, ki sveti od prvega dne ko skuno vsadiš in do zadnjega. In skunk niti slučajno ne uspeva v naravi, ker ni pogojev. Poleg tega vsebnost THC-ja ni ista, vsebuje 9 – 22 % THC, iz vršičkov pa tudi do 40%. Ta semena, ki pa jih prodajajo pri nas (razne Cannabis shop itd) so pa sploh en drek – to so moje izkušnje in tam sploh ne dobiš nikjer prave skune. Jaz sem bla par let nazaj v Amsterdamu in mi je tam en dedo razložil vse okol skunka, sem si celo ogledala te prostore, kjer gojijo skuno, tko da, so podatki 100%.

Aja, še neki… glede indoor pa outdoor, ja vsi mislijo in govorijo da je to vse skunk, pa ni res. Strokovno je skunk samo indoor, tak ki je gojen doma, razne outdoor sorte so pa samo domačice, kar je popolnoma drugačni efekt kot če kadiš indoor. To mi je razložil tist stric iz Amsterdama in mi je dal celo za probat pravo skuno indoor in pol še tisto outdoor zadevo. Vrsta je sicer ista, ampak skunk nizozemčani rečejo samo indoor rastlinam.

Še ena slika kako ta indoor zgleda:

http://www.bakshish.ch/Garden/hemp2001/indoor.jpg

Bina ne nori, če posadiš koruzo, koruza zraste in ne pšenica.

Semena lahko naročiš tudi iz amsterdama , btw: tudi tele ki jih lahko kupiš pri nas so uvožene, in ne pri nas pridelane.

Fora je samo v tem, da so ene sorte bolj prilagojene življenju zunaj, druge znotraj. Če ti posadiš isto seme tako v boxu kot na vrtu, bo imel pridelek isto koncentracijo THC-ja, le količina pridelka bo bistveno drugačna ( odvisno katero sorto si izbrala)

Pa še to: kadijo se vrhi, perje ni za pohat ker preveč peče po grlu, se pa da iz njega kukije narest in haš.

“Izstroke” ne nori ti, sem bila pb. 10 let na mamilih, tako, da o tem vem veliko veliko…. Večkrat sem obiskala Nizozemsko in se o zadevi prepričala na lastne oči.

Semena pri nas niso ista kot semena, ki jih ti dobiš na Nizozemskem. Je kvaliteta bistveno večja.

Vsebnost THC-ja v rastlini je odvisna glih od tega kje in kako jo gojiš. Ti lahko kupiš semena v Ljubljani v Cannabis shop-u, jih posadiš na vrt in govoriš da je to skunk, okej, ampak ta “skunk” niti slučajno nebo isti kot tisti, ki je rastel v rastlinjaku s posebno opremo vredno tisoč in več mark. Ni isto in tisti, ki majo kaj pojma o travci ne bojo temu rekl skuna.

In kaj boš imel od tega? Samo nerealne občutke, ki bodo kmalu izginili. Rajše se vpiši na kakšno rekreacijo ali kaj drugega, da bodo občutki pravi. Z športom se počutiš veliko boljše, ne rabiš nobene droge. Pa kupi si rajši kaj pametnega. Preberi si kaj o škodljivosti trave, je veliko na novo dokazanih stvari na katere zelo škodljivo učinkuje. Če pa misliš da boš tako izpadel frajer, ker to počnejo največji frajerji na šoli pa se motiš.
Morda zvenim kot stara babica, vendar je res. Tisti naj frajerji iz šole bodo čez 10 let delali bog ve kje ali bodo odvisniki, piflarji pa bodo imeli lepe službe in še marsikaj več.

hm..jaz sem travo kadila zato, ker me je sproscalo, ne pa zato, da bi izpadla frajerka?
o škodljivosti trave pa tako…marsikatere stvari so škodljive, pa jih folk vseeno pocne, vkljucno s tabo.
In da ne govorim koliko “izobrazenih” in kao “pametnih” ljudi se drogira…pa imajo lepe sluzbe 🙂 v parlamentu so nasli igle…

Večina mladih začne kadit ravno iz tega vzroka, da bi zgledal “odrasli in zreli”. To je nažalost res. Zase pa vem, da ne kadim zato, da bi bila “cool”, ampak enostavno “rabi” človek eno razvado. Pač eni se ob osmih zvečer nabijejo pred TV in bulijo v ekran po več ur, drugi si pa prižgemo kak joint. Tu sploh nebi razpravljala o škodljivosti, ker mislim, da jih ni 10 slovencev, ki bi živel brez ene same škodljive razvade. Je pa res, da marihuana na dolgi rok pušča posledice na pljučih, krvožilju, možganih in verjetno še kje. Jebiga.

BINA —-> Svaka ti čast, da ti ni težko o tem govort.

Lahko bi bil tudi hors. Cene enga šuta se sicer gibljejo med 8 in 10evri, ampak se da včasih zment tud za manj. In tudi hors se kadi. Več folka kadi hors po foliji kot se ga buta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close