Najdi forum

Imam fanta,ki se zdnje čase obnaša zelo čudno. Res je,da mu je pred 1 mesecom umrl oče,njegov brat ima hepatits c, bil pa je tudi že na zdravljenju od drog. To mi je povedala njegova mama,rekla pa mi je tudi da je v nejgovi sobi našla 3 igle,toda on je zanikal da se drogira,priznal je samo to da občasno kadi travo. Tudi jaz ga imam na sumu da se drogira, ceprav ne opazim nobenih znakov, od kar ga poznam je isti. Toda vseeno, rada bi mu pomagala, rada bi izvedela od njega kaj je narobe, ne od njegove mame. Kako naj mu pokažem da mi lahko zaupa, da mi lahko pove če je kaj narobe. Kakšni so znaki jemanja heroina??? Kaj lahko storim da mu pomagam???

Marusi…..preberi si poste o drogi, pa boš videla. Tudi moja hči je rekla, da bo pomagala fantu, da se ne bo drogiral, zdaj pa je sama globoko noter. Če imaš moč za to, mu povej da sumiš in ga testiraj nenapovedano (preberi si o tem kako ga testiraš). Če bo potrjen sum, mu daj alternativo
1.zdravljenje ali pa 2.odideš stran…………ampak potem to tudi izvedi. Ne grozit, če nisi sposobna stvari tudi speljati.

Čaka te težka pot, če je res to kar praviš. Priznal ti bo edino takrat, ko go boš dobila pri dejanju, sicer bo najbrž trajalo dlje časa, če sploh kdaj.
Znaki pri heroinu? Ozke zenice ponoči oz. ko je tema (morale bi biti široke), slabost in bruhanje, pomanjkanje apetita, predvsem pa kinkanje tudi v stoje…tole kinkanje znajo izkoristit sebi v prid kao, da je zaspan…ne nasedet, je to kinkanje grozno za videt. Poskušaj ga prepričat, da ti lahko zaupa.

Marusi,

jaz poznam dve punci, ki sta verjeli v to, da bosta pomagali fantu, pa sta na koncu obe pristali v drogi. Vem, da je grozno ampak, če je nekdo globoko v tem, je bolje, da se umakneš. Ponavadi so takšni ljudje polni kemije in niso več sposobni normalnega razmišljanja. Sliši se kruto ampak jaz ti pravim-umakni se.

Neja

Obstajala bi sicer tudi možnost, da še sama padeš notri, kar pa je seveda odvisno od tebe. Mene to ni potegnilo, mogoče tudi zato, ker moj fant ni bil user odkar hodiva, ampak je spet nazaj padel pred dvema mesecema. Ko sva se o tem pogovarjala, mi je rekel, da mi ne glede na vse ne bi dal nikoli poskusiti heroina.

Samo odidi. Lahko mu ponudiš prijateljstvo. Narkomanu, dokler se sam ne odloči da bo nehal ne bo. Vsako prigovarjanje je zgolj zguba energije in časa.

Halo.povem ti to da sem sama imela fanta ki se je drogiral.Pomagala sem mu iz te godlje ker je bil sam toliko močen da si je to res želel.Pomoč je poiskal v Ljubljani na detoksu.Bilo je zelo težko.Sedaj je od tega 5 let.O drogi noče slišat nič.Življenje se nama je spremenilo 100%.Sama nisem padla v to ker se preveč bojim teh stvari.Ko bo sam pripravljen bo šlo.Še to ti povem da nama je uspelo ker sva oba tdrno delala na tem in sedaj imava 18 mesecev starega sina,ki je zelo priden in predvsem zdrav.
NASVET!
Oba morata biti zelo trdna!

znaki jemanja heroina: hitra izguba telesne teže, bledoličnost, znaki vbodov v prepogibu roke (tam najprej začnejo), izguba volje do prejšnjih hobijev in vsakdanje življenje,katerega je živel se obrne na glavo. agresivnost,jeza, ne moreš se več pogavarjat z njim kot včasih(to včasi tudi zlo dobro skrivajo, vsaj na začetku, vendar,ko pride stvar predaleč,je tudi to že problem).

kako 100% zvedet,če se drogira: idi v lekarno,kupi test za vse droge, in mu ga enkrat naredi. povej mu,da te skrbi,če se drogira (on bo zanikal), ko bo zanikal mu reč,no potem pa tak nimaš nič za skrivat,pa daj da se še jaz preprčam 100%in da bom pol mirno zadihala. če bo pozitivno(dobro preberi navodila!!!) potem je sranje, če pa bo negativno pa mu čez kak teden še enkrat daj test.

Najbolj ti pade v oči,ko je nekdo zadet od H kinka,eni ne morejo kontrolirat tega,da se jim oči zapirajo.se praska po celem telesu,saj imajo eni reakcijo na heroin,izogiba se tvojemu pogledu,da ne bi opazili,da ima ozke zenice in steklen pogled,eni zato,ker se bojijo,da bi jih razkrinkal.Za to,da nekomu pomagaš,se mora najprej ON sam odločiti za to,da želi,ali rabi pomoč,saj drugače nima smisla,žal,kruto,a resnično.Vsi tvoji poskusi,da bi mu pomagala,ne bodo zalegli,če se sam pri sebi ne bo odločil in pristal na to.Želim vama dosti sreče in upam,da bo slej,ko prej prišel k pameti!Samo MOČNO VOLJO rabiš za to,meni je to pomagalo in sedaj sem čista že več kot pol leta.

New Report

Close