Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč droga dodana v pijačo v lokalih, diskotekah

droga dodana v pijačo v lokalih, diskotekah

Pozdravljeni

Zanima me, če obstajajo kaki primeri, ko bi lastniki diskotek, klubov… pijačam primešali kakšne dodatke, zaradi katerih bi potem gostje le-te raje in več konzumirali?

Zgodba je ta: na podeželju prlekije sem takšne zgodbe slišal že pred 15 leti
od zaskrbljenih mamic. Nedavno sem spet slišal nekaj podobnega. Ker sem se
zgražal, češ, kakšne bedarije kvasijo, mi je mama rekla da je nekaj bilo celo po tv.

Torej, a je kdo od vas že slišal kaj podobnega?
Hvala

Mozno je da ti nekdo , v kozarec kaj “odvrze”…,sigurno pa ne lastniki lokalov…slej ko prej bi se to razvedlo-inspekcija -zaprtje lokala…
Verjetno ko puncke pridejo domov zadete,jih mama vidi,nato se pa zgovorijo ces, da si ji kaj v kozarec vrgli…dobro vejo zakaj so take 😉

No, tukaj pa se ne strinjam, dejstvo je, da nekateri lastniki diskotek, govorim nekateri, so po domače, dilerji, pa to ne majhne ribe. In ti načrtno izvajajo odvisnost, saj jim to prinaša zaslužek.

Pomislite raje v drugi luči, v diskoetkah, kazinojih, in lokalih…od česa te organizacije živijo??

Od tega, da tam čimveč ljudi pustičimveč denarja. NAjveč denarja pa vsi vemo, damo za užitke.

Še posebej smo srečni, če se morajo odjemalci nonstop vračati k nam, saj so zasvojeni in ne najdejo izhoda iz te zasvojenosti, to pomeni, moj večni zaslužek, dokler ga ne pobere, ko pa ga, bomo našli pa drugega pacienta.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Tudi če bi lastniki lokalov kaj primešali v pijačo od enkratne doze nebi postal odvisnik . Če človeku nekaj ni všeč tega ne proba več,to se pravi da nebi šli zopet v lokal če jim nebi pasalo .Če pa jim to odgovarja se bodo slej kot prej srečali z opiati .Prej bi rekla da jim v pijačo kaj zameša kakšen kolega ali pa si preprosto izmislijo da izpadejo kot žrtve .

jaz pa mislim da ti ne bo nihče vrgel v kozarec kakršnokoli drogo kar tako nekomu ki ga sploh ne pozna.. droga ima visoko ceno in zato mislim da bo diler drogo raje prodal in kaj zaslužil ali pa jo sam uporabil kot pa da bi jo metal ljudem v kozarce, saj bi bil na izgubi seveda..

Napačno razmišljanje.

Biznismen razmišla takole.

Nekaj moraš vložiti, če želiš imeti dobiček.

reciva temu, da vlaga v reklamo.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

moj kolega ima lokal in tudi intenzivno dila…Sigurno,da ne bo nikomur metal nic v pijaco,predstavljaj si da nekdo pade dol……
Zatem sledi policija……

Zdravo,

Govorim iz lastnih mučnih izkušenj.
TO SE DOGAJA!!!
S prijateljicami smo vsak petek in soboto zahajale v lokal v Kamniku, kjer se je zbirala žurerska družba.
Lastnik, tudi sam občasni uživalec drog in diler se je tega poslužueval kar dostikrat.
Dogodka nisem prijavila, čeprav sem imela policijo na vratu vsak dan, tudi, ko so me odpeljali na urgenco, odgovornost sem prevzela sama in krivdo zvalila nase, saj smo bili z lastnikom dobri prijatelji (do tistegstega večera se razume). Lastnika nisem prijavila in ga tudi ne bom zaenkrat, sem pa dobila dobro šolo, ki je dosti stala.
Kasneje sem izvedela, da se tam zbira večinoma družba, ki ima veliko opravka z drogami.
Verjamem, da se bo tudi njim enkrat zalomilo in bodo tudi oni sami to obžalovali.

LP

ma dejte nehat no… dogaja se marsikaj.. samo pretiravat pa ni treba..
res nisem še slišala, da bi nekdo ratu odvisen od tega ker mu je nekdo no šef lokala diler nekaj podtaknu… jaooo….

… ok..

diler ma lokal in stranke, ki se sploh ne drogirajo in jim da v pijačo x (ali koko ali speed al ne vem kaj) no in potem je stranka pač zadeta (in pomožnosti sploh ne ve kaj se dogaja) in sigurno ne bo pomislila, da je šef lokala diler in da ji je podtaknu nekaj, zato se bo ustrašla in poiskala pomoč pri zdravniku, ker bo verjetno mislila, da ima duševne težave… ali pa ji bo pač ql se bo mela fajn in sploh ne bo dojela, da je zadeta… od take stranke verjetno ta šef – diler ne bo imel nič drugega kot zaslužek od spite pijače – strošek za podtaknjeno drogo + možnost da ga dobijo, če bo stranka slučajno mislila da je nora in poiskala pomoč pri zdravniku, kateri bo poklical policijo….. bla bla bla…. mislite da bo taka stranka kdaj odvisna???? pomoje nikoli….

vzemimo isto sceno kot zgoraj z razliko da se stranka drogira… mislim da nobeni ne bo odveč, če se bo zastonj mela fajn.. ampak tud ne verjamem da bo zato drogo kupovala pri šefu lokala – dilerju…

ponovno ista scena kot zgoraj, le da se šef in stranka poznata.. no potem verjetno vesta kdo sta in kaj počneta..

možno je da šef lokala dila.. samo da pa podtika strankam (ne kolegom in znancem) je pa nič drugega kot en lari fari… še noben od tega ni ratu odvisn no.. in šef res ne bi mel nč od tega.. halooo?

——- znanci in kolegi pa itak verjetno vejo kaj počne.. in pač pridejo na pijačo… obenem si pa morda še kupijo kaj…. zarad tega ne bojo nč bl odvisni kot so, če so.. sej dons droge res ni težko dobit…

no če pa to ni šef in če ni diler…
ja da si ne bo kdo s svojim kešom kupu drogo zato da jo bo drugim podtiku.. valda jo bo rajš vsak sam pokonzumiru…

se najbolj strinjam z ZzZz in luno63… glede punčk in žrtev oz kolegov…

pomoje nekateri mal preveč filme gledate…

… načrtno izvajajo odvisnost… za nobeno odvisnost ni kriv diler, ampak tisti ki je odvisen in determinante ki ga določajo…

s takimi scenami ne počnete nič drugega kot to da flešate tiste starše, ki to berejo…
… kaj naj si ne zatiskajo oči da se to dogaja.. in zato naj svojih otrok ne pustijo v lokale, da jim ne bo kdo kaj podtaknu… no potem je najbolš, da si tud nehajo zatiskat oči pred umori v družini in najboljš da se kar ločjo, da se slučajno ne bo to zgodil….

daj no! drge so dandanes sicer že povsod, vendar so tudi drage in verjemi dobeno tele jih ne bi zastojn nekam zraven mešalo, daj malo logično pomisli!!

hahahahhahah
eni pa res majo domišljija
glupega debilnega folka, ki se sam hoče drogirat je že itak tolk da se noben diler ne rabi posluževati takih za lase privlečenih metod
pupike se ga same zadevajo pol so pa vsi drugi krivi

ah…diler nikol ne bo skrivaj metal v kozarec droge…tut njega to nekaj stane…
sicer pa kaj bo mel od tega? od ene take nategavščine folk še ne bo odvisnik ratal…prej bo takega človeka zagrabla panika..
prej bodo komu to nardil lastni “frendi”…čist konkreten primer:
5 fantov vajeni žuranja po diskotekah (ki so probali že marsikaj in jim je filing tu pa tam kaj pokonzumirat) zvlečejo sošolca, ki mu je žuranje neznanka… bogi naroči svojo kokakolo in o alkoholu niti ne razmišlja..tisti frendi pa že razmišljajo kako bi ga opili ali spravili v stanje, kjer se bo lahko pred folkom osramotil…valda alkohola mu v usta ne morjo zlivat; lažje je kaj podtaknt v drinko (ko gre on na wc ali podobno)…ničhudega sluteč on svojo kokakolo spije in čez pol urce mu začne dogajat…frendi se smejejo; njemu paranoja, kaj se z njim dogaja…in valda, ker je napsihiran in ne ve kaj se z njim dogaja, ne more droge nadzorovat in niti ne ve kaj se bo z njim zgodil…in lahko se zgodi, da tak človek nikol ne pride k seb…sicer je odvisno od podtaknjene droge in človeka samega…
ampak ta “čudni hec” se lahko sprevrže v katastrofo..
pamet v roke!

v tvojem primeru nej bi blo nekak takole…
diler: ej mali podtaknu ti bom drogo v drinko…upam da boš ratov zasvojen…in ko boš rabu si me oglej, da vidiš od koga kupovat robo..

vidla sm te scene…dobr lahko te kdo prepričuje v drogo, ti govori kako je hud filing…odločiš se sam a boš probov al ne..

od podtaknjevanja še noben ni postal odvisnik..saj niti ne ve od česa je zasvojen…fak pa to bi se moral narest naaaaajvečkrat..

New Report

Close