Drobno pecivo
Pozdravljene, zopet jaz!
Prav hvaležna sem vam ker se lahko obrnem na vas, ki ste polne idej in nasvetov.
Tokrat potrebujem pomoč pri nakupu drobnega peciva za poroko. Ali mogoče katera pozna kako gospo, ki se ukvarja s tem ali pa kako slaščičarno, ki peče po naročilu peciva za poroko….to so tista peciva oz. piškotki, ki so na mizah….
Nekaj bodo mame spekle in tete vendar premalo, potrebujemo okrog 50 kg drobnega peciva…
Zelo bi vam bila hvaležna za informacije.
Lep pozdrav!
Ne vem no, ampak 50 kg peciva? ali no to malo preveč. Koliko pa vas bo?. Mi smo ga imeli 20 kg + doma pripravljeno, tako,da je zneslo skupaj okrog 30 kg. Na sami ohceti ga je “šlo” bolj malo, največ pa po civilni (pred gradom) in po cerkveni poroki. Vsi svatje(npr.1 škatla na par, če pa je kdo bil sam je pač dobil svojo) pa so za sabo domov dobili lično škatlico je bila potica (mislim da dva kosa) in drobno pecivo.
Pravzaprav če dobro pomislim smo tudi mi porabili še kakšen kg piškotov več, če seštejem še pecivo za v službo (2x), pa fantovčina in dekliščina in še mlaji pri obeh.
Bila sem že na veliko ohceti in moram reči, da pecivo najbolj “sede” (prija) naslednje jutro(bolj dopoldne) ob kavici, katera mine o spominih na poroko. Na sami ohceti je običajno že tako veliko dobrot, plesa in zabave, da tudi kljub moji “odvisnosti od ogljikovih hidratov” pojem zavidljivo malo piškotov. Tako, da se vedno veselim, ko zagledam paketke za domov.
Sorry! Malo me je zaneslo. Poznam eno dekle, ki doma peče odlično drobno pecivo za poroke, krste, rojstne dneve, …… Cena je ugodna, mislim da 1200 SIT/kg. Doma je iz okolice LJ. Pecivo je raznih vrst(preprosto, domače, medenjaki), tudi princes krofi
naročila sem jih pa tudi že pri eni gospe iz Lj, cena za kg je cca.2000 SIT/kg. Temu primerna je tudi kvaliteta oz izgled. Pecivo je bolj margarinasto, marcipan, v obliki starega čebeljega panja (stožec) z margarinasto kremo na sredini, ipd.
Poikusi še na sosednjem forumu -kuhanje
Če si iz Ljubljane ali okolice ti priporočam (vsaj pred časom je bilo zelo o.k.) pekarno Jurček v Depali vasi. Pekarna (pravzaprav sta dve, nastali baje iz prepira v žlahti) je tik ob stari cesti ki pelje iz Ljubljane mimo Trzina, Depale vasi in Domžal. Pecivo se je dobilo na lepo aranžiranih pladnjih podloženih z belim čipkastim papirjem, za nabor peciva si se lahko zmenil. Žal ne vem koliko to stane danes, pred tremi leti je bilo pa v rangu vseh ostalih (za kg). Aja še to – ena pekarija za domače pecivo je tudi v Lj Šentvid v Šentvidu (na desni strani če se pelješ iz mesta) ob Celovški cesti – Barbič- žal z njimi nimam izkušenj.
lp tinca