Najdi forum

driska pri psu

Pozdravljene,
potrebujem nasvet. Moja kužika je imela včeraj drisko. Zvečer sem ji dala za večerjo pusto piščanje meso in riž, jedla skoraj ni, ponoči pa je hotela kar nekajkrat ven. Od dveh ponoči je potem spala do zjutraj, na jutranjem sprehodu ni imela driske. Kaj svetujete – naj jo peljem k veterinarju, kaj ji naj dam za jesti?
Drugače je bila na popoldanskem sprehodu živahna (ves čas je tekala za žogico, driske takrat ni imela). A sem prevelik panik?!!
Hvala za nasvete.

Tudi moj kuža je imel drisko. Začelo se je zjutraj ob 1h, potem pa vsaki dve uri do 10h. Mene je panika zato, ker je imel črevesne ciste pred leti in se je tudi začelo z drisko, potem pa je šla samo še kri od njega … Ampak potem je bilo vredu in sedaj spet lepo kaka :). Je bil pa tudi sicer živahen kot vedno.
Mislim, da je panika odveč (je pa sicer super, saj pomeni, da imaš psičko res zelo rada :)), glede na to, da je psička živahna in da nima več driske. In če ima normalen apetit, mislim, da ji lahko daš tisto, kar je ponavadi.

Mogoče je bolje, da je še en dan na dieti, lahko kar isto, pusto meso in riž, panika pa ni nikoli odveč, če hitro ukrepate je precej bolje, kot pa nekateri, ki kar čakajo nekaj dni.

Riž in piščanec sta v redu, vendar če ta zadeva ne pomaga, bi jaz svetovala post. 1 dan naj ne je nič, lahko pa ji daš v vodo, ki jo pije kak rehidracijski prašek.
Če potem še ne bo bolje, pa pot k veterinarju.

Jaz bi tudi svetovala 1 dan posta, če se driska ne bo umirila, potem pa naprej z dieto piščanec/riž, s tem da naj bo riž čim bolj sluzasto skuhan. Pa nekaj dni bi ji dajala prekuhano vodo za pit (ohlajeno seveda), lahko tudi borovničev čaj, če ga hoče pit.

tudi ruski čaj pijejo nekatere živali, naš maček ga je, samo ja smo vse ostalo dali vstran

Pozdravljene,
hvala za nasvete. O čajih sem razmišljala že sama in bom danes poskusila. Včeraj ni skoraj nič jedla (je imela skoraj post), danes bomo pa videli. Zanekrat gospodična spi in je baje vsakodnevno firbčno naravnana.
Oh, upam, da ne bo nič hujšega.

Živjo!

Tudi naš kuža je imel že nekajkrat drisko, potem pa sem vprašala pri veterinarju kaj storiti v tem primeru in so mi dali tablete (na kostanjevi osnovi),ki jih daš psu ko ima drisko. Smo poizkusili in preverjeno pomaga.

Lp

Kljub vsemu jo je mož peljal k vetereinarju, dobila je injekcijo proti driski, drugo proti krčem in tablete enteroferm (ob predpostavki, da je na kakšnem sprehodu pojedla kakšno “svinjarijo”). Prav pridno pije čaj iz posušenih borovnic in se matra z riževo sluzjo ter pustim, kuhanim pščancem. Počasi se stvar umirja, pa tudi spimo ponoči. Upam na najbolje.
Pozdrav vsem!

No jaz sem ob driskah dodajala prašek enteroferment, ki je verjetno enak kot tablete enteroferm in tudi zanesljivo pomaga in uravna črevesno nestabilnost.

Pozdravljeni,
tudi moja psička je imela dan ali dva drisko, vendar sva šli včeraj takoj k zdravniku, ker ji Lineks ni pomagal (takojšnja prva pomoč). Tam je dobila raztopino, ki sem jo zmešala z pol litra vode, skuhala sem ji tudi čaj iz suhih borovnic… Mislim, da je danes bolje. Seveda pa bo zdaj nekaj dni na dieti (riž+piščanec)!

Kakšno pretiravanje! Enkrat driska in že tečete k veterinarju. Tudi moj kuža jo kdaj ima, en dan, drug dan je vse v redu.
A tud vi tečete takoj k zdravniku, če imate drisko?

Hmm pri driskah se nikoli ne ve in skrb ni nikoli odveč, jaz sem imela s svojo 3 mesece staro psičko take probleme, da je bila na koncu na antibiotikih in še 2 meseca na dietni hrani katero je kooomaj jedla, ker ji ni bila všeč.. Vse to samo zaradi alergije na določeno hrano.. Fajn je če spremljate kaj psu dajate za jest in če dobi po tisti hrani drisko, potem mu ne dajajte več. Moja je alergična na piščanca, govedino, sardele, zaenkrat sem to ugotovila in če ji tega ne dajam je vse v najlepšem redu..

Pozdravljeni!
Naj se povem nas problem. Pes ima ponavljajoce se driske. Zjutraj ima vredu blato, popoldne pa ima drisko ali zelo mehko blato. Zvecer pa kakor nanese. Je dietno hrano, ne prenese pa zit in piscanca. Ugotavljala sem, da mogoce pride do tega, ker se dosti giblje. Ali pa od hrane za zvecenje ( suha koza).
Dali smo pregledati, tudi blato in je ok. Imajo, tudi vasi kuzki taksne probleme?

Ukini priboljške za žvečenje za začetek.

Pozdravljeni, danes je moja psička stara šele 8 tednov zjutraj imela še v redu kakec sedaj pa hodi kakat vsako uro, v resnici pa vse kar ven pride je sluzasta tekočina in če se ne motim gliste, čeprav je lastnik rekel da jo je 2x razglistil. Klicala sem že k veterinarju in dali so mi le probiotično pasto… kaj se vam zdi ali pasta zadostuje za tak primer ali ji naj dam riž in piščanca in za nekaj časa umaknem brikete?

Hvala za vašo pomoč

Pelji jo k veterinarju, tak mladič lahko zelo hitro dehidrira, sploh v tej vročini in če si videla gliste, potem jih ima in jih je nujno odpravit. Sama boš težko ugnala drisko z dieto pri tako malem psu v kratkem času.

New Report

Close