DRISKA-PREHRANA
Moj dveletnik je včeraj imel bolj mehko, kašasto, driskasto blato ki ga je odvajal 4×5 čez dan in danes zjutraj okoli 4.ure, in potem zjutraj.Blato je tekoče, kašasto in včeraj je fejst smrdelo, danes že ni imelo več tako močan vonj.Drugale je normalo razpoložen, nima vročine, normalno se prehranjuje, spal je zelo v redu , zbudil se je samo takrat ob 4.ko se je pokaka,ne bruha.
Mogoče razhajajo kakšne viroze?
Zanima me samo kaj pomaga proti driski in kakšna je prava driska.
Recimo včeraj je kakal tako da je vse premočilo čez hlače in body, danes zjutraj pa ni premočilo, je bilo količinsko manj.
Zanima me še kakšna prehrana se kaj priporoča v takem primeru in kakšen čaj naj pije.
Nismo še imeli nikoli driske, zato sem nevednica.
Pa kuhano korenje, banane, naribana postana jabolka (postana-da porjavijo), kuhan riz. Ce je mlecne kasice, obstajajo take za proti driski – od Milupe se mi zdi – dobi se jih med drugim tudi v lekarni (so pa tam najdrazje, nacenejse so bile v Kolinskini prodajalni) – mislim, da so pri nas samo korenckove, v Franciji smo pa dobili tudi bananino.
Najpomembnejse pa je veliko tekocine, spoloh ni vazno kaj, samo da pije. Bolje je sicer, ce ni sladko, ampak ce ne gre drugace so tudi sladke pijace dovoljenje.
Hitro okrevanje.
PS Ponavadi traja se nekaj dni, da se blato cisto normalizira.
Ja, res razsaja neka virozica z drisko.