driska in kri pri dojenčku
Lep pozdrav! Najprej se opravičujem če temo ponavljam ampak v odgovorih nisem našla odgovora niti z iskalnikom, mogoče ne znam ker sem nova. Zanima me samo, dojenček je star 11 mesecev, drisko ima že 4 dan, vročino je imel 3 dni , ponoči tudi do 40, bila sva pri zdravniku, blato je neg. adenovirus in rotavirus. Skrbi me kri na blatu, oziroma kako naj povem vsaj 2-3x na dan je primešana krvava sluz včasih tudi nitke. Zdravnica je rekla da ni nič takega. Zanima me samo zaradi česa je primešana kri, vnetje sluznice ob driski? 3 dni je odvajal tudi po 15-20x, danes mogoce 10x. Danes nima vročine, pa tudi prvi dan je malo jedel.
Najlepša hvala in lep dan želim
Sara
Nekateri mikrobi povzročajo krvavo drisko, od pogostejših rotavirus (ki pa je negativen), bakterija kampilobakter jejuni (slabo toplotno obdelana perutnina) in še nekaj drugih. Če je vročina padla, otrok dobro pije, nima hujših bolečin v trebuhu in tudi še kar je, počakajte še nekaj dni, bo minilo. V primeru večjih bolečin v trebuhu, ki se stopnjujejo ali blata barve rdeče marmelade, morate na ponovni pregled takoj.
Lep pozdrav, hvala za odgovor, danes me pa res skrbi. Včeraj je bil brez vročine, živahen, jedel…Danes ponoči jokal večkrat, se zvijal, zdajle v eni uri 4x odvajal od tega dve plenici vec ali manj sama kri, sluz…grozno sem se tako ustrasla da sem zacela jokat. Sem pa razmisljala ali bi lahko bil rotavirus lazno neg, torej da ga je bilo v vzorcu premalo? Kaj naj naredim moja pediatrinja dela sele popoldne.
Hvala
Upam, da se se oglasili pri zdravniku in da se je vse dobro izšlo.
No, saj, to je tista zgoraj omenjena bakterija, ki najpogosteje povzroča krvave driske pri otrocih:=(