Pozdravljeni,
pišem vam, saj nevem kaj storiti. Nebi rada šla k dežurnemu zdravniku, moja osebna zdravnica pa je odsotna cel teden.
Včeraj (sobota) sem zvečer dobila drisko, začeli so se tudi krči. Ponoči je bilo mirno, zjutraj pa je šlo vse od začetka. Cel dan imam samo drisko, tako da je sedaj že skoraj sama voda – kot pri čiščenju pred kolonoskopijo. Krči so močni, v predelu popka. Če kaj pojem me še bolj zvija, pijem čaj, tudi s suhimi borovnicami sem poskusila pa ni bolje.
Ali naj obiščem zdravnika, ali naj počakam še kakšen dan? Nevem kaj storiti :S gastroskopije se pa že od malega tako bojim, da mi je sploh ne morejo opraviti.
Zahvaljujem se vam že vnaprej za vaš odgovor.
S spoštovanjem,
Janja
Pozdravljeni!
Najverjetneje gre za infektivno črevesno obolenje, ki ponavadi spontano izveni. V lekarni si kupite rehidracijsko tekočino, uživajte veliko tekočine. Če težave po nekaj dneh ne bodo minile, pa le obiščite zdravnika. Ravno tako je potreben obisk pri njem, če boste dobili vročino ali pričeli bruhati. Zaenkrat ni razloga za invazivne preiskave, najprej se opravijo preiskave blate šele nato sledijo endoskopske preiskave.
Lp,Nataša Smrekar
driska se še vedno nadaljuje, že celi dan. krči so prisotni ob vsakem požirku tekočine in vsakem grižljaju, zvija me tako kot včeraj. koliko časa še naj počakam, da obiščem zdravnika? naj omenim še to, da mi je farmacevt predlagal Linex in jih jemljem od včeraj vendar po 5 kapsulah ne opazim nobenega izboljšanja.
včeraj sem bila zjutraj pri zdravniku, ki nadomešča mojo osebno zdravnico. Meni, da bi še kakšen dan počakala, odločil se je pa tudi za preiskavo blata. Od včeraj popoldan do 18 ure danes nisem imela driske niti krčev, sedaj me je pa spet zvilo.
Kaj pa je infektivno obolenje črevesja? Kako pride do tega?