Spoštovani!
Prosila bi za vaše mnenje. Približno pol leta se mi namreč občasno, nekajkrat na teden, pojavi nenadoma bolečina v spodnjem delu trebuha, včasih dokaj močna. Po nekaj minutah bolečina mine, potem pa moram kmalu odvajati blato, ki je v vseh takih primerih tekoče. Bolečine potem ni več. Včasih se to ponovi tudi do 3-krat na dan. Potem lahko mine kak dan ali tudi nekaj dni brez bolečin in tudi blato je normalno.
Drugih simptomov ni videti, bolečina pa se vedno pojavi malo pred drisko in še pred iztrebljanjem vedno mine. Stara sem nekaj čez 40 let, z zahtevno službo in dokaj stresnim življenjem. Ali mislite, da bi morala glede na simptome opraviti kakšne preiskave ali lahko vsaj zaenkrat še počakam, če se stanje ne bo slabšalo in pripišem vse skupaj stresu?
Lep pozdrav,
Karmenn
Spoštovani!
Moje mnenje je, da bi bilo pametno narediti nekaj preiskav za opredelitev vzroka vaših težav. Če ste ginekološko zdravi, niste shujšali, nimate krvi in sluzi v blatu, imate ostale dni normalno formirano blato, je verjetnost, da bi bila kaj bolna, zelo majhna. Ker pa pogostost organskih bolezni z leti narašča, bi vam svetovala, da obiščete osebnega zdravnika in naredite osnovne preiskave.
Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič