Spoštovani!
Že kaka pol leta imam težave želodčno kislino. Pred tednom dni sem končno obiskal gastroenterologa, ki je odkril rano na požiralniku in hiatalno hernijo. Za zdravljenje razjede je predpisal emozul (40 mg) 1x na dan, ki ga jemljem že okvirno en teden.
Prvih nekaj dni nisem začutil nobenih neželenih učinkov, kot predhodno pri uporabi nolpaze (tu so me mučili predvsem glavoboli) in je bilo super. Pred nekaj dnevi (4. dan od pričetka jemanja), pa sem dobil proti večeru drisko. Pred tem sem malo zunaj delal z drvami, pa pol jedel skuto. Skute nisem jedel že pol leta zato sem prvotno mislil, da gre za rahlo laktozno intoleranco. Ampak imam drisko že 4 dni, pa še trebuh me občasno kar zaboli. Drugi dan sem bil 10x na stranišču. Zdaj se je pa že izboljšalo malo.
Ne vem ali mi gre na bolje, ali naj pokličem osebnega zdravnika takoj ko bo začel delati naslednji teden. Naj preneham z uživanjem zdravila emozul?
Glede korone od doma nisem bil že en teden. In živim v vasici, tako da bi rekel da ni to to.
Prosim za pomoč /nasvet kaj stroiti?
Lp
Jure
Spoštovani,
Stranski učinki zdravljenja so seveda možni. Poskusite opustiti Emozul za 1 teden. V tem času uporabljajte antacide predvsem pred spanjem. Dobite jih v lekarni pod imenom Rupurut ali Rutacid, ali če vzamete majhno žličko sode bikarbone raztopljene v 2-3 dcl vode.
Če se težave umirijo, poskusite ponovno jemati Nolpazo. V primeru ponovitve enakih težav se bo treba posvetovat glede alternativne terapije.
Lp