Najdi forum

oj! mene pa zanima če ima kdo tudi težave z drisko ko hujša???? jaz mam ta problem že cel mesec in to vsak dan!!! bila bi ful vesela če bi mi kdo znal razložit zakaj?????

Mogoče zato, ker ješ veliko količino vlaknin (zelenjav, polnozrnati izdelki)? Te kar pospešijo prbavo in skupaj z veliko vode gre seveda vse veliko prej ven…;)
Saj čez nekaj časa se prebava unese:). Če to ni pravi odgovor, povej, kaj ješ, kakšno dieto imaš, bo mogoče pomagalo.

Nimam neke posebne dijete pač manj jem pa veliko sadja zelenjeva in vode pa tudi gibljem se več! Imam pa kar parecej za shujšat začela sem z 109kg Januarja, danes jih imam točno 100 velika pa sem 165cm1 Malo me je zaskrbelo ker vsakič ko kaj pojem še ne mine 5min in sem že na wc, nekateri pravijo da je to normalno pri bol debelejših ko začnejo hujšat ker imaš precej maščobe in se čistiš???

Hm-jaz sem začela hujšati z 112 kg, pa nisem imela nobene driske, tako da dvomim, da bi bil to vzrok temu? seveda pa ni dobro za telo, da že cel mesec driskaš! Poskusi jesti kakšen probiotik in pij kakšen dan borovničev čaj, da se prebava normalizira!

ne jaz sem pa zaprta, sploh če se držim načel ločevalne diete

Jaz sem začel z 140kg in nikoli nisem imel driske ampak obratno. Prebava se mi je zelo uredila. So pa problem vsaj na začetku bili zaradi vlaknin vetrovi. Ne pretiravaj s sadjem sploh pa ne hujšaj s sadjem. Dosti bolje se obnese zelenjava. Tako kar se prebave tiče kot hujšanja. Rekel bi da je krivo sadje. Poizkusi kaj drugega namesto sadja ?

If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !

jancika, saj sem kar vedela, da hujšaš tako. Sadje in zelenjava imata veliko vlaknin, to veš, športanje prebavo še dodatno pospeši, veliko vode pa isto. A ješ tudi dovolj beljakovin? Dovolj konkretnih ogljikovih hidratov in ne samo zelenjave? Saj je bilo pri meni skoraj isto, dokler nisem začela jest več beljakovin in žitaric. Samo zelenjava pa prazni želodec. Poskusi tako, da poleg zelenjave poješ še kako tuno v lastnem soku, pečen piščanec, polnozrnat kruh za zajtrk in podobno. Če ješ pretežno zelenjavo, telo nima kaj dat v svoje mišice, tako da balastne snovi grejo ven, ker telo z njimi nima kaj počet (oz. so ravno zato koristne za prebavo). Tako je. Poskusi, če se bo kaj uneslo. Za par dni, kak teden probaj poleg zelenjave pojest raje v dopoldanskem času več polnozrnatih izdelkov, kake oreške in semena, popoldan in zvečer pa bolj beljakovine. Bo šlo? Upam, tak način je za hujšanje še boljši:). Prebava je še vedno super in še hujšaš zravn:). Pa sporoči, če bo kaj bolje ali pa ne.

Hvala lepa vsem za pomoč… morm rečt da se začela jest malo manj sadja sploh za večerjo pase mi zdi da je bolši, minil je drugi dan pa še ni blo driske!!! Sem pa veliko odvisna od malice v službi tk da poskušam mal kombinirat, ponavi ko sem zjutraj jem kake zelenjavne juhe , pa zelje pa meso, doma pol jem normalno kosilo pol pa nič več včasih kakšen jogurt!

janicka a si s koroške?

ja!

Meni se je dogajalo pogosto, nato sem v lekarni vprasal za nasvet in ponudili so mi probiotike.

Morajo pa biti pravi ker niso vsi za vse tako da si malo tukaj https://omni-biotic.hr/zdravlje-crijeva/probiotici/  preberite in vprasajte farmacevta. Jaz sem vzel neke avstrijske ampak sem blizu meje in sem bil tam v lekarni.

New Report

Close