Najdi forum

driska

Pozdravljeni!

Muči me kar neprijeten problem, pa me skrbi, kako se bo vse skupaj razpletlo. Pred 13. dnevi sem dobila drisko. Ne spomnim se, da bi kaj takšnega pojedla, če bi imela kakšen virus, bi po mnenju zdravnice v tem času driska že minila… Pa še kar vztraja. Pila sem pravi čaj, jemala medicinsko oglje, Linex tablete, čikolado. Stanje pa je nespremenjeno. Na blato grem tudi po 10x na dan. Tudi ponoči. Včasih kar teče iz mene, drugače je blato redko. Težava je postala že prav nadležna, saj nikamor ne upam, ker me lahko vsak trenutek zvije. V službi je neprijetno. Od sega tega imam problemje tudi s hemeroidi. Sicer jih imam že od poroda, ampak sedaj so me začeli tudi boleti oz. peči in srbeti. Verjetno zaradi pogostega odvajanja.
V ponedeljek sem bila pri zdravnici. Napotila me je na pregled blata. Čakam na izvide. Prestrašila me je s tem, če ne bo v blatu nič sumljivega, da grem takoj na rektoskopijo. Tega posega pa me je na smrt strah.
Ker moram na izvide kar nekaj dni čakati me zanima še vaše mnenje. Zanima me, kaj vse lahko pomeni 14. dnevna driska, ki se je ne da ustaviti? In s čim jo bomo ustavili? Mogoče z antibiotiki? Pošteno me je že strah, saj sem že zelo izčrpana. Stara sem 25 let in imam pri 169 cm 55 kg, ki pa se seveda v teh dneh še nižajo.

Za vaš čas in odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
kepica1

Spoštovani!

Če niste imeli stika z eksotičnimi kraji ali ljudmi, bo najbžr zadoščalo ,da enako ukrepate še naprej in trpite še naslednje dni. Ni mogoče napovedati. Verjetno pa je povzročitel katera od bakterij, vendar tudi to nič kaj bistveno ne pripomore k vašemu zdravljenju, saj ostaja enako.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ponovno pozdravljeni!

Pišem vam ponovno, ker sem danes dobila izvide. Namreč, blato je bp. Zdravnica pravi, da je vse v redu, nobenih sledi bakterij ali česarkoli drugega. Pravi, naj še 7-10 dni počakam in če ne bo bolje, naj pridem nazaj, da me pošlje na rektoskopijo.
Moram priznati, da sem bila nad izvidi zelo presenečena, sej sem bila prepričana, da je bila za vse skupaj kriva bakterija in da bom pač dobila antibiotike in bo zadeva rešena. Sedaj pa me že prav pošteno skrbi. Niti jesti ne upam več normalno, ker če jem dokaj suho hrano (npr. v službi za malico samo sendvič, da imam kar mir-grem na blato recimo enkrat do dvakrat v vseh 8 urah). Popoldne po kosilu pa je drugače. Po bolj normalnih obrokih imam že težave. Skrbi me, kam vse to pelje. Je driska res lahko pokazatelj bolezni črevesja? Kakšno bolezen črevesja bi lahko dobila pri svojih 25 letih in normalni prehrani? Ne pijem kave, ne alkohola, ne kadim, se nmormalno prehranjujem. V družini nimamo črevesnih bolezni. Tudi drugače nimam s prebavo nobenih težav. Prosim za vaše mnenje in kakšno spodbudno besedo. Namreč še vedno me je najbolj strah rektoskopije.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

kepica1

Spoštovani!

to je zaenkrat še vedno kratkotrajna drisa in počakajte še nekaj časa. Za kronično ventno črevesno bolezen, ki bi edin apovzorčala 10-krat drisko na dan s primsjo sluzi in krvi, je to še vedno prekratka anamneza in zato tudi dovolj časa za rektoskopijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close