DRISKA
Spoštovani!
Pišem vam zaradi 13-letnega sina.V torek 26.08 je začel sina zvečer boleti v trebuhu.Bolečina je bila iste jakosti.v sredo je bila bolečina še vedno prisotna,vendar ne tako huda.Je bil v sredo na odvzemu krvi in po tel.pogovoru mi je zdravnica povedala,da je krvna slika z izjemo malo zvišane sedimentacije vredu.Povedala sem ji zaradi problemov z trebuhom in da se je sinu pojavila driska.Zaradi driske mi je svetovala dieto.
Moram povedati še to,da je sin od maja na shujševalni dieti po priporočilu endokrinologa.
Imel je bolečine v torek,nekaj tudi v sredo,nima vročine,ne bruha.
Mu je v četrtek in pa danes dop. grdo “krulilo” po trebuhu.Pravi tudi,da ko “rigne”,ga zapeče v ustno votlino,občasno pa tudi po nosu.Mu pa iz ust prihaja zelo neprijeten vonj.
Drživa se diete,je ješč,tudi pije vse v meji diete.Ni brezvoljen,celo ker igriv.Danes mu je med odvajanjem prišla iz zadnjice neka zelena sluz in to samo malo enkrat.
Samo ta driska se ne ustavi!
PROSIM,SVETUJTE MI KAJ!
lep pozdrav
Driska sicer še ne traja nenavadno dolgo, pri njej je potrebno paziti predvsem na zadosten vnos tekočine. Vzroki so ponavadi črevesne okužbe. V napisanem ne najdem kakšnih alarmantnih znakov, a po skoraj tednu dni enakih težav bi bilo vseeno smiselno opraviti kontrolni pregled.
Lep pozdrav!