Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija driska

driska

Pozdravljeni
Moja hcerka je stara 20 mesecev. ze nekaj dni ima drisko ( en dan bolj pogosto drugi manj in tudi razlicna gostota). Drugace izgleda zdrava, malo nosek in ponoci kaselj, ampak redko. Tudi njen apetit je ravno sedaj ok. Pije 2,5 dcl caja ali vode na dan ( vasih tudi vec).
Ker sem v tujini, sem klicala svojo pediatrinjo v Sloveniji. Ta mi je svetovala naj samo pije vec kot drugace. Ker pa to traja ze en teden me pocasi skrbi. Po internetu brskam kaksna so tudi domaca zdravila ( ker v Belgiji kjer sem trenutno, lekarne nimajo pripravkov HIPPa pa tudi teh linex kaplic nisem zasledila.)
Nekje sem prebrala da je nevarno ce imajo sluz v blatu, in to je imela ravno danes dvakrat.
Ne vem kaj storiti.
Naj omenim, da sva tudi moz in jaz imela drisko a samo en dan.
Ali naj se vstrajam doma ali naj tukaj poiscem zdravnika?

p.s. vem da izgleda smesno ker je nisem peljala do sedaj k zdravniku, samo ne zaupam ravno tem doktorjem tukaj. Dajejo kar takoj antibiotike in sirupe,….

Do sedaj je bila samo dvakrat bolana enkrat rota virus in na zadnje vnetje usesa.

Hvala za pomoc

Pozdravljeni, hana5,
glede na znake, ki ste jih napisali in to, da sta zbolela tudi vidva z očetom, je to najbolj verjetno virusna črevesna okužba. Ta sluz naj vas ne skrbi, pri driski to vidimo pogosto, saj je poškodovana sluznica črevesja zaradi delovanja virusa in se to kaže kot sluz v blatu.
Zdravila ni, otrok naj dobro pije, dieta ni potrebna-hrani se po želji. Svetujemo pa probiotike. Seveda vam ne znam povedati, kateri izdelki v Belgiji vsebujejo probiotike, vendar če imajo Actimel (Danone), bo to kar v redu. Vsaj 2-3 dnevno. Dobri bodo tudi navadni jogurti ali kefir. Driska bo še trajala nekaj dni, vedno manj, bo pa še. Tudi potem, ko bo izgledala kar v redu, se bo driska pojavila po kakšnem dobrem obroku. Ne skrbite. Le če bi driska trajala več kot 2 tedna, bi bilo potrebno pregledati otroka.
Glede na podatke pa zaenkrat brez skrbi.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close