Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje Drgetanje celega telesa, pomoč

Drgetanje celega telesa, pomoč

Pozdravljeni
Vceraj sem dobila “neki napad” mocno tresenje celega telesa kot da bi me zeblo, čutila sem kako se mi misice krčijo, v sebi sem cutila nemir, zivcnost, napetost, sploh se nisem mogla umirit. Nato sem se peljala proti domu, je bilo zmeram hujše, se bolj sem se tresla, dobila sem mravljince v rokah na dlaneh, sploh nisem jih čutila, tezko sem zacela dihat, in obcutek sem imela ko da bom padla v nezavest, tudi temnit se mi je zacelo predd ocmi. Seveda sem se mogla ustavit za 10 minut. Grozen obcutek. Vse skupaj je trajalo kake 3 ure..
Kdo vem kaj bi naj blo to?
Hvala

Spoštovani,

to, kar se vam je zgodilo, se sliši kot panični napad. Seveda pa je najbolje, da se oglasite pri zdravniku in preverite, če ste sicer zdravi. Izključiti je namreč potrebno, da ne gre za neko drugo “fizično” stanje, ki vam bi lahko to povzročilo. Panični napad je grozno doživljati, vendar ni nevaren vašemu zdravju v smislu, da bi vas resnično življenjsko ogrožal kot to občutite, ko se dogaja. Sčasoma se lahko panični napadi tudi spreminjajo. V koliko začnete pospešeno dihati se lahko občutek vrtoglavice še stopnjuje. Obstaja tehnika dihanja v papirnato vrečko v takšni situaciji, ki vam pomaga k umiritvi situacije.
Več o spopadanju z paničnimi napadi lahko preberete na forumu društva DAM: http://www.nebojse.si/Forum/index.php
Gre za bolj pogost pojav kot bi mislili, možno je, da se zgodi le enkrat v življenju, lahko pa smo te sreče, da se večkrat srečamo z njim in se moramo posvetiti svojemu življenju še na drugačen način. Vsekakor se od njega ne umre in ne znori, čeprav stvar lahko tako doživljamo.
Želim vam vse dobro in oglasite se še, pozdrav,
Bernarda

Pozdravljeni
Hvala za odgovor, za kaj do paničnega napada? Sicer pod stresom sem ker iščem službo ampak tissti dan nisem bila zivcna nevem kak..
Ja res grozen obcutek ne priviscim nobenemu.
Hvalaa
Lp

Pozdravljeni Marina02,

kaj je vzrok paničnemu napadu vam ne bi znala povedati. Sploh ni nujno, da se pojavi v trenutku, ko smo najbolj živčni ali v stresu. Včasih se zdi, da se pojavi iz čistega miru, ko so se neke stvari in situacije že umirile. Vsekakor pa mine, sčasoma se naučimo, da nam v resnici nič ne more, da bo odšel kakor je prišel oziroma vsak panični napad prej ko slej mine. Se sicer srečujete s tesnobnimi občutki? Lažje bo, če si boste poiskali strokovno pomoč in če se tudi poučite o tem kaj se vam dogaja, da boste situacijo lažje obvladovali.
Vse dobro želim,
Bernarda

New Report

Close