Najdi forum

Spoštovani,
živimo v dvojčku, katerega zemljišče sta si podelila moj oče in njegov brat. Ker smo se razumeli, ni bilo pomembno, kaj smo počeli, toda pred stavbo ni bilo zasajenih nobenih dreves, ker njeno lice gleda na jugovzhod in smo dobili dovolj jutranje svetlobe. Sedaj so stričev del dvojčka kupili novi sosedi. Vse v redu in prav, dokler niso začeli saditi drevja po vrtu, ker so si svoj vhod, ki gleda na jugo-zahod, vzeli za sprednji del hiše, in smatrajo, da imajo sedaj vse možnosti, da naredijo za svojim vhodom, ki je obrnjen na jugo zahod in imajo dovolj sonca, sadovnjak, ki sega v naš del. Naš del hiše je bolj v senci in ker je njihova parcela nekoliko podaljšana pod naša okna, so na dveh kvadratih zasadili pet dreves. Sedaj so še majhna, ampak kmalu ne bodo več. Na gosto so jih posadili tudi po celem vrtu, ker jim svetlobe in sonca ne primanjkuje.
Vsi prostori v našem delu dvojčka bodo izgubili sonce, bojim se, da bomo živeli v temi. Kaj naj storim, da se že v startu ne prepiram s temi ljudmi. Naj povem, da sem jih opozorila, da ne maram dreves pred okni (oddaljena so kakšnih šest metrov), ker bom imela senco. Pa ni nič pomagalo. Prosim za nasvet, ker premalo poznam svoje pravice in pravne zakone. Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Opisana zadeva sicer ni povem enaka vaši, vendar lahko dobite občutek, kaj pomenijo in kako se urejajo medsosedski odnosi, kakšne so dolžnosti in pravice.

https://www.zurnal24.si/pod-streho/drevo-ogroza-soseda-lastnik-pa-ga-noce-podreti-kdo-zmaga-335854

New Report

Close